Öğretmenlerin Ağustos Ayı Seminerleri Online Yapılmalıdır.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bugün toplanan bilim kurulu toplantısı sonrasında, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların 31 Ağustos'ta online, 21 Eylül ise yüz yüze başlayacağını açıkladı.
Okulların açılış tarihinin ertelenmesinin ardından, öğretmenler 24 Ağustos'ta başlayacak olan seminerlerin akıbetini merak ediyor. 
Öğretmenlerin Ağustos ayı seminerleri online mı yoksa yüz yüze mi yapılacağı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Öğretmenler salgından dolayı seminerlerin tıpkı Haziran ayında yapıldığı gibi online olmasını talep ediyor.
Yaz tatili nedeniyle öğretmenlerin bir çoğu memleketlerine gitmiş durumda. Bu durumda farklı şehirlere geçişler, salgının artmasına neden olabilir. Öğretmenlerimizin sağlığı için seminer konuları online olarak yapılmalıdır.
Ağustos ayı seminerlerinin online olarak yapılma talebi Türk Eğitim Sen genel başkanı Talip Geylan'dan geldi. Geylan sosyal medya hesabından 24 AĞUSTOS MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI DA ERTELENMELİ YA DA ONLINE YAPILMALIDIR.
Salgın riskinin yüksek olması nedeniyle okulların açılması 21 Eylül’e ertelendiğine göre, Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimini güncelleyerek, 24 Ağustos’ta yapılacağı duyurulan Mesleki Çalışmaları da ötelemeli ya da Haziran’da olduğu gibi online gerçekleştirilmesi talimatını vermelidir.
Çünkü yaklaşık 1 milyon öğretmenimizin de okullarımıza sokulması benzeri yüksek bir riski ortaya çıkarmak olacaktır.
Sayın Bakan Ziya Selçuk‘un Haziran’da olduğu gibi şimdi de gerekli talimatı vererek endişeleri gidereceğine inanıyorum. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak