Öğretmenlerin Ağustos 2020 mesleki seminerleri COVID19 riski nedeniyle online yapılmalıdır

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Haziran Ayında olduğu gibi öğretmenlerin yüz yüze yapılması planlanan Ağustos ayı mesleki çalışmaları yine online yapılmalıdır. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu şuan memleketlerinde bu durumun açıklığa kavuşmasını beklemekte. Korona virüs Covid19 un tekrar arttığı bu dönemde 1 milyona yakın öğretmenin şehirler arası yer değiştirmesi ve okullarda yüz yüze seminer yapılması sağlık açısından da sakınca doğurabilir. 

1 milyon öğretmen seminer döneminde günlük 3-4 saat için okullara gelecekler. Bu dönemde korkarak, tedirginlik içerisinde yüz yüze yapılacak mesleki çalışmalar ne kadar faydalı olabilir?

Öğretmenlerin yüz yüze seminer çalışmaları iptal edilmelidir. Bebeği, küçük çocuğu olan öğretmenler mesleki çalışmalara nasıl katılacaklar? Çocuklara bakıcı bulamazlar, bu süreçte kime güvenecekler? Çocuklarını okula mı getirecekler?

Her okulun imkanı eşit değil, konferans salonu, bahçesi yok. Onlarca öğretmen küçücük öğretmenler odasına neden sıkıştırılmak isteniyor? Salgın sürecini başarıyla sürdürmeye çalışan Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, Milli Eğitim Bakanımız bu kadar uğraşı neden yapıyor?

Yüz yüze yapılması istenilen seminer, salgının yayılmasına neden olmaz mı? Evinde ailesinde kronik hastası olan öğretmen seminere gidip gelirken hangi korkuları yaşayacak?

Yetkililer mesleki çalışmaları yine online olmasını sağlamalı veya ek ders ödemeden seminerleri iptal etmeli

Kampanyayı İmzalamak İçin Tıklayınız

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak