Öğretmenlere Zaman Kazandıracak İpuçları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Lauren Adley'den bir misafir yazısı


İşte öğretmenlerin bu görevleri çözmelerine ve bu yığınları verimli bir şekilde azaltmalarına yardımcı olacak faydalı zaman yönetimi ipuçları.

1. Dizüstü bilgisayarınızı temizleyin

Brother International Corporation araştırmasına göre , çalışanların yarısından fazlası dizüstü bilgisayarlarında bulamadıkları şeyleri bulmak için haftada otuz dakika harcıyor. Bilgisayarınızı temizlerseniz ve dijital iş istasyonunuzu düzenlerseniz, başka bir yerde dolanacak olan zamanı geri kazanabilirsiniz.

Artık ihtiyaç duymadığınız belgeleri silin, önemli dosyaları bir bulut hizmetine aktarın ve sizin için çalışan bir organizasyon sistemi oluşturun.

2. Masanızı düzenleyin

Brother International'dan yapılan ek araştırmalar , işçilerin üçte ikisinin yanlış yerleştirilmiş ürünler aramak için her hafta en az 30 dakika harcadığını gösteriyor. Masanıza bir şey koymak onları kaybetmenin kesin bir yoludur.

Bu nedenle, fiziksel alanınızı temizleyin ve düzenleyin:

- Günlük gönderiler için raflar veya etiketli çöp kutuları kullanın.

- İzin fişleri, evden notlar ve masanıza gelen diğer şeyler için bir gelen kutusu / giden kutusu sistemi kullanın.

- Masanızdaki her öğenin kendine ait bir yeri olmalıdır; her zaman oraya koyduğundan emin ol.

3. Kağıtları verimli bir şekilde yönetin

Test yığınlarına, notlara, katılım formlarına ve mektuplara boğulmuş musunuz? Eğer öyleyse, biraz sipariş getirmenin zamanı geldi.

- Öğrettiğiniz her konu için bir dosya çekmecesi atayın.

- Sınavları ve testler için kırmızı, ders planları için mavi gibi kağıtları konulara göre sınıflandırmak için renkli dosyalar kullanın.

- Kağıdı altı ay veya daha uzun bir süredir kullanmadıysanız, geri dönüştürün.

4. Sınıf kağıtları zahmetsizce

Öğrenci ödevlerini derecelendirmek öğretmenler için en yorucu ve sıkıcı görevlerden biridir. Bir öğrencinin yazdığı her hatayı işaret etmek çok zaman alabilir. Bunun yerine, doğrudan dersle ilgili olan hatalara odaklanın. Daha sonra sık kullandığınız yorumlarıyla kopyalayıp yapıştırabileceğiniz bir belge oluşturun. Bu şekilde, süreci otomatik hale getirecek ve zamandan ve enerjiden tasarruf edeceksiniz.

5. Derslerinizi çevrimiçi olarak planlayın

Dersinizi planlamak, çok çaba gerektiren başka bir etkinliktir. Ancak, harika zaman kazandıran araçlar olan ders planlama sitelerini kullanıyorsanız, böyle olmak zorunda değilsiniz.

 Kolayca ve hızlıca ders oluşturmak için CommonCurriculum veya Planbook kullanın . Sadece Ortak Çekirdek standartları etrafında dersler düzenlemekle kalmaz, aynı zamanda her sınıf için özel programlar tasarlayabilir ve öğrencilerin ve diğer öğretmenlerin planlarınızı çevrimiçi olarak görüntülemelerine izin verebilirsiniz.

6. 2 Dakika Kuralı kullanın

Yapması gerçekten zor olmayan görevlerle uğraşmak gerektiğinde, ertelemek ve başlamak için son dakikayı beklemek eğilimindedir. Ertelemenizi ezmek için etkili bir yol, David Allen’ın “ İşler Başlarken ” kitabında önerilen 2 Dakika Kuralını uygulamaktır .

Kural, bir görevin tamamlanması için iki dakikadan az zamana ihtiyaç duyuyorsa, derhal bunu yapın. E-postanızı cevaplamak veya bir belge dosyalamak için beklemeyin. Bunun yerine, 2 Dakika Kuralını benimseyin ve verimliliğinizi artırın.

7. Gününüzü planlayın

Zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmek ve akıllıca kullanmak için, gününüzü planlamanız çok önemlidir. Her gün okuldan sonra birkaç dakika geçirin, yarın ne yapacağınızı not edin. Her görevi uygun zamanda planlamak için zaman aralıklı bir gündem kullanın. Bu sayede zamanınızı daha verimli kullanacak ve daha çok şey yapacaksınız. Doğru planlama olmadan, zamanınızın kontrolünü elinizde tutamazsınız, böylece diğer insanların programlarının insafına kalacaksınız.

8. Tüm dikkat dağıtıcıları ortadan kaldırın

Günümüzde, sosyal medya bildirimleri, e-postalar, kısa mesajlar veya öğretmenleri planlarından uzaklaştıracak ve değerli zaman kaybettiren gelen çağrılar gibi birçok dikkat dağıtıcı var.

Bu nedenle, sosyal ağlardaki zamanınızı sınırlandırın veya günde iki kez e-postalarınızı kontrol edin . Ayrıca, çalışırken akıllı telefonunuzu Uçak moduna geçirin ve rahatsızlık vermekten kaçının. İşinizi bitirene kadar her şey bekleyebilir.

9. Bazı görevleri otomatikleştirin

Bazen daha verimli olmak için daha çok çalışmanıza gerek yoktur, sadece daha akıllıca çalışın. Bu, bazı görevleri otomatik hale getirebileceğiniz ve zaman kazanabileceğiniz anlamına gelir.

Örneğin, muhtemelen çeşitli konularda ebeveynlere ve öğrencilere birçok e-posta gönderirsiniz. Aynı e-postayı tekrar tekrar yazmak için zamanınızı zahmet etmek yerine, kısa sürede gözden geçirip e-postalarınızı oluşturabileceğiniz bazı şablonlar oluşturun.

10. Dijitalleşin

Sınıf materyallerini basmak ve kopyalamak çok zaman alır. Ayrıca, tüm kağıtları saklamak ve bir öğrencinin ihtiyacı olduğunda bir tane bulmak için zaman gerekir.

Bu nedenle dijital hale gelmeyi ve belgelerinizi saklamak için bulut hizmetlerini kullanmayı düşünmelisiniz. Bu şekilde, öğrencilerinizin indirebileceği her zaman hazır bir kopyaya sahip olacaksınız ve daha da önemlisi zamandan ve çekmecelerden tasarruf edeceksiniz.

11. Yetki vermeyi öğrenin

Yetki vermeyi öğrenmek, her öğretmenin öğrenmesi gereken çok önemli bir beceridir. Size yardım edebilecek ve daha verimli çalışabilecek araçlar kullanın.

Her şeyi kendin yapmak zorunda değilsin. Yardımcıları, paraları kullanmaktan ve hatta ebeveynlerinizi veya öğrencilerinizden yükünüzü hafifletmesini istemekten çekinmeyin. Size yardımcı olabilecekleri her zaman basit görevler vardır ve çoğu kişi bunu yapmaktan çok mutludur. Sonuç olarak, tükenmişliği önler ve daha enerjik hissedersiniz.

Kaynak: http://teacherhabits.com/11-time-saving-tips-for-teachers/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak