Öğretmenlerde Tükenmişliği Gösteren 4 Uyarı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yantığımı anlayamadım. Sadece çok geç olduğunda fark ettim. Okul yılının sonunda her zaman yorgun olan öğretmen oldum, çünkü her günümü dolu dolu yaşadım. Mayıs ve Haziran ayları arasında dönerken o türden ustalaşmayı öğrendim. Ancak, yanmış olmak tamamen farklı bir şeydir. Bu mümkün olduğunca çabuk yakalanması gereken bir şeydir, böylece feci öğretmenleri iyi bir yere geri götürmek için adımlar atılabilir. Bu yazı dizisinde, siz ve personeliniz için Öğretmen Tükenmişliğini tanımlamak, ele almak ve önlemek için farklı yolları paylaşacağım.


Bu kez, problemi gerçek ismiyle çağırmaktan bahsedelim. Sonuçta, herhangi bir sorunla ilgili en önemli şeylerden biri onu tanımlamaktır. Öğretmen Tükenmişlik aslında sinsi bir adam. O, hiçbir yerde sürünmeyecek ve en savunmasız öğretmenlere saldıracaktır. Kendinizi ve diğer öğretmenleri aramak için bazı önemli işaretler şunlardır, Öğretmen Tükenmişliği bir sorun haline geldiğini tanımlamak yardımcı olabilir işaretler.

1. Eylemde Eksik
Öğretmen Tükenmişliği ile ilgilenen öğretmenler genellikle sosyal toplantılara ve öğle yemeğine katılmayı keseceklerdir. Kendilerini çok yorgun hissedeler ve harika görünen diğer insanların etrafında olmak istemezler. Bu öğretmenler ayrıca, okulun son birkaç haftası için yeniden gruplaşmayı denemek için zihinsel sağlık günleri almaya başlayacaklar. Toplantılara katılmayı bırakacaklar ve okul günlerinde artık e-posta alışverişine katılamayacaklar. Tükenmişlikle uğraşan öğretmenler, okul yılının sonuna kadar dünyanın geri kalanından kendilerini keseceklerdir.

2. Paylaşımın Sonu
Paylaşım, tükenmişlikle uğraşan bir öğretmen için artık bir öncelik değildir. Üniteler için dersleri veya fikirleri paylaşan e-postalar, tüm odaklamanın yalnızca gün içinde gösterilmesine dönüştüğü için duracaktır. Güven seviyesi düşer ve kötü dersleri paylaşma korkusu yüksektir. Bu öğretmenler bir sonraki öğretim yılı için yeni fikirler ya da planlar hakkında konuşmak zor. sadece önümüzdeki 24 saat hakkında düşünebilirler. Bu bile onlar için yorucu olur

3. Şikayet Departmanı
Tükenmişlikle uğraşan bir öğretmen nadiren akranlarıyla konuşur. Ancak, konuştuğunda, şikayetlerden başka bir şey değildir. Bu şikayetler, öğrenciler, ebeveynler, personel ve odadaki insanlar hakkında olacaktır. Her şey yanlış ve hiçbir şey tamir edilmeyecek, neden rahatsız oluyor? Bu tutum toplantının geri kalanı ve okul yılının geri kalanı için devam edecektir. 

4. Kıvılcım Gitti
Bu sadece eğitimcilerin gerçekten görebileceği şeylerden biri. Kıvılcım olduğunda, diğerlerinde de görebilirsiniz - ve ne zaman gittiğini anlayabilirsiniz. Spark, öğrenciyi selamlarken öğretmenin gülüşünde bir şeydir. Bir öğretmen, bir sınavda başarılı olan bir öğrenciyi yüceltdiğinde, Kıvılcım oradadır. Kıvılcım, gözüpek doluşan gözlerde, bir mezun, bakım için özel öğretmene teşekkür ettiğinde. Spark'i kaybeden bir öğretmen görmekten daha kötü bir şey yok. Spark, öğretmen olarak yaptığımız her şeyin itici gücüdür. Bizi kötü zamanlar ve en karanlık zamanlar boyunca taşır. Kıvılcım kaybolduğunda, çok geç olmadan önce mümkün olan en kısa zamanda yardım etmek ve yardım etmek diğer öğretmenlere kalmış.

Bunlar, Öğretmen Tükenmişliklerinin tek belirtileri değildir, ancak öğretmenlerin tükenmişlikle uğraşan meslektaşları belirlemek için kullanabilecekleri en göze çarpan uyarı işaretleridir. Gelecek yayınlarda, öğretmenlerin ve yöneticilerin tükenmişlikle mücadeleye yardımcı olabileceği farklı yolları sizinle paylaşacağım. Seni bırakmak istediğim en önemli şey, yalnız olmadığın . Dünyanın dört bir yanındaki eğitimciler tükenmişlikle uğraşıyorlar - ve bunun üstesinden gelinebilir!

Kaynak: https://www.edutopia.org/blog/teacher-burnout-four-warning-signs-nicholas-provenzano

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak