Öğretmenler Yaz Tatilinden En İyi Şekilde Nasıl Yararlanabilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kapı için yarışmazsın. Bunun yerine, birkaç dakika masanızda oturuyorsunuz ve yaz tatili için çeşitli olanakların tadını çıkarıyorsunuz. İşte moladan en iyi şekilde yararlanmanın birkaç yolu.

Gelecek Yıl İçin Hazır Olun
İster inanın ister inanmayın, okulun son günü çocuklar otobüse bindiklerinde binayı kilitleyip onları takip ettiğimizi düşünen birçok insanla tanıştım. Ancak birçok öğretmen gelecek yıla hazırlanmak için yaz boyunca çalışır. Bazı öğretmenlerin sınıflarını düzenlemek, gelecek yıl için siparişleri tamamlamak veya oda onarım taleplerini doldurmak için okul bittikten sonra birkaç güne ihtiyacı vardır. Ve okulu son gün bırakanlar bile genellikle kafalarını toparlamakta ve hemen yaz moduna geçmekte zorlanırlar. (Elbette bazı insanlar değişimi diğerlerinden daha iyi yönetir!)

Tanıdığım birçok öğretmen, yaz boyunca geliri garantilemek için iş buluyor. Bazıları yaz okulunda ders veriyor, bazıları ise öğretmenlikle tamamen alakasız işleri seçiyor. Tanıdığım bir grup öğretmen yazın evleri boyar; fiziksel emeği zihinsel olarak rahatlatıcı buluyorlar. Ayrıca yerel restoranlarda bekleme ekibine katılan genç öğretmenler de tanıyorum - eski öğrencileri ve ailelerini beklemek zorunda kalana kadar eğlenceli ve ilginç buldukları bir iş!

Gevşemeyi ve Kişisel Bakımı Kucaklayın
Artık sınıftan çıktığına göre, kendine biraz zaman ayırabilirsin. Belki yaz ajandanızdaki ilk şey seyahattir - bir aile tatili, akraba ziyareti veya Pacific Crest Trail'de tek başına yürüyüş. Belki de sadece evde kalmak ve çocuklarınızla vakit geçirmek istiyorsunuz. Ya da belki sadece hiçbir şey yapmak istemiyorsunuz. Şahsen, evi baştan aşağı temizlemeyi -aylar öncesinden dergileri atmayı, susamış bitkileri sulamayı, dolapları karıştırmayı ve artık kimsenin giymediği kıyafetleri ayıklamayı- tedavi edici buluyorum ama bunun herkesin ilk tercihi olmayacağını biliyorum.

Kişisel bakım söz konusu olduğunda önemli ipuçlarından biri yavaşlamaktır ve yaz, onu geri çevirmek için mükemmel bir zamandır. Bir Psychology Today makalesinde, bir psikiyatrist olan Sam Boardman şöyle diyor: "Sabahları kasıtlı olarak her zamanki çılgın hızımdan daha yavaş yürüyorum, telefonumu bir kenara koyuyorum ve önümüzdeki gün için endişelenmek yerine etrafa bakıp anın tadını çıkarmak için zaman ayırıyorum. " Yoga yapmak, lezzetli bir yemek pişirmek veya evcil hayvanlarla oynamak gibi diğer aktiviteler, esenlik duygusunun geri kazanılmasına yardımcı olabilir. Dr. Mindy Greenstein aynı makalede öz bakımla ilgili bazı pratik tavsiyeler veriyor: "Kendimi kötü hissediyorsam ve içimden hiçbir şey yapmak gelmiyorsa, mantram şudur: 'Bugün mutlu olamıyorsam, en azından faydalı ol.'"

Geçen Yılı Yansıtın
Okulla aranıza biraz mesafe koymak, size geçen yılı objektif olarak yansıtma şansı verir. Ne gerçekten iyi gitti? Hangi derslerin veya etkinliklerin düzenlenmesi gerekiyor? Hangi fikirlerin atılması gerekiyor? Okul yılının sonunda öğrencilerinize anket yaptıysanız, gelecek yıl için plan yaparken kullanabileceğiniz bazı önemli geri bildirimleriniz olacak.

Akademik yaşamınızı yansıtmanın yanı sıra, kişisel yaşamınızı da gözden geçirmek için biraz zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Kişisel bakım sadece yaz aylarında bir öncelik olmamalı, ancak okul yılı boyunca çok fazla sorumluluğunuz olduğunda kendinizi unutmak kolaydır. Yaz, geçen yılın nasıl geçtiğini düşünmek için iyi bir zamandır. Örneğin, günlük egzersiz için zaman ayırdınız mı? Sağlıklı bir diyet mi yaptınız yoksa eve dönerken sık sık fast food aldınız mı? Sosyal bir hayat sürdürdünüz ve değer verdiğiniz kişilerle vakit geçirdiniz mi? Yeterince uyuyabildin mi? Cevaplarınızdan memnun değilseniz, gelecek yıl için rutininizi yenilemenin zamanı geldi.

Yaklaşımınızı Gelecek Yıl İçin Yenileyin
Yaz aynı zamanda bilgi ve becerilerinizi pekiştirmek için harika bir zamandır. Bazı okul bölgeleri yaz atölyeleri sunar veya öğretmenleri konferanslara gönderir. Bunlar, en iyi uygulamalar ve yeni stratejiler için bilgi tazeleme kursları olabilir. Diğer okullardan meslektaşlarla konuşmak, notları karşılaştırırken ve yeni teknikler keşfettiğinizde canlandırıcı ve hatta aydınlatıcıdır. Hatta bazı bölgeler yaz aylarında ücretli müfredat çalışması bile sunuyor. Bu bir kazan-kazan çünkü çocukların öğrendiklerini etkileyebilir ve aynı zamanda yaz geliri elde edebilirsiniz! Öğretmenler yaz tatilini farklı bir alanda ileri derece veya sertifika kursları almak için de kullanabilirler .

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak