Öğretmenler Haziran Ayı Seminerlerini Yapacak mı? Seminer Yapılırsa İstediği İlde Yapabilecek mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bu sene okullar corona virüsü yüzünden erken tatil oldu. Salgın nedeniyle yeni eğitim öğretim yılının Eylül ayında başlayacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Salgından dolayı şehir dışına giriş çıkışlar yapılmamakta. Öğretmenlerin bir çoğu bağlı bulunduğu yerlerde değil. Her sene öğretmenlere Haziran ayında uygulanan seminer programlarının bu sene yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmadı. 

Peki Öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri Haziran ayında gerçekleşebilecek mi? Haziran ayında seminerler olursa öğretmenler istedikleri yerde seminere katılabilecek mi?

İşte detaylar

Mevcut yönetmeliklere göre öğretmenlerin seminer çalışmaları haziran sonuna kadar devam edecek. Peki hizmetiçi eğitim seminerleri nasıl yapılacak, okullarda mı olacak, öğretmenler önceki yıllarda olduğu gibi istediği ile, memleketlerine gidebilecek mi?

Milli eğitim bakanlığı normal çalışma takvimine göre öğretmenlerim mesleki çalışmalarını yürüttükleri tarihiler 19 Haziran - 1 Temmuz. Bu konu ile ilgili milli eğitim bakanlığından resmi bir açıklama beklenmektedir.
Ancak Milli Eğitim Bakanlığının koronavirüs hastalığı ile mücadelede sosyal mesafe ve kalabalık topluluklarının oluşmasını engellemek için yaklaşık 1 milyon öğretmeni okullara çağırmaması kuvvetle muhtemeldir.


ÖĞRETMENLER ŞEHİR DIŞINA ÇIKABİLECEKLER Mİ?
Öğretmenler uzaktan eğitim yöntemi ile derslerini devam ettirmesine karşın, çeşitli milli eğitim müdürlükleri öğretmenlerin görev mahallini terk etmemeleri yönünde uyarılar yapıyor.


Buna gerekçe olarak da öğretmenlerin koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında çeşitli görevlerde görevlendirilme durumları gösteriliyor.
2019-2020 Eğitim öğretim yılının sona erdirilmesiyle birlikte öğretmenlerin merak ettiği konulardan bir diğeri öğretmenler şehir dışına çıkabilecekler mi?


Yaşanan bu süreçte eğitim öğretime EBA üzerinden uzaktan devam eden öğretmenler bu süreçten sonrada çalışmalarını EBA üzerinden yürütebileceği için, önümüzdeki dönemlerde yapılacak sınavlarda görevli olmayan öğretmenler şehir dışına çıkabilmelidir.

Her yıl sene sonu ve sene başında yapılan seminerin ise tıpkı bu süreçteki eğitim öğretim gibi uzaktan eğitim yoluyla yapılmasının önünde hiç bir engel bulunmamaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak