ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN MU?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Macera 1999 yılında tayinim Erzurum Karayazı A.Çıkılgan Köyü’ne çıktığında o zaman ki maaşımın yarısını alarak beni yolu olmayan köyüme ulaştıran taksi şoförünün kazığıyla başladı.Okulda ki 30 erkek öğrenciyi tıraş ettiğim gün berber oldum ben . İlk yılımda tam 97 gününü elektriksiz geçirdiğim kış gecelerinde mum ışığında okuduğum kitaplarla filozof , okulun yıkılmış merdivenlerinin enkazını kaldırırken amele,tıkanmış tuvaletin çukurunu kazarken kanalizasyoncu,okul ve lojmanın yıkık duvarını yaparken inşaat işçisi,boyacı ve badanacı oldum.4 hafta esen kürdoyla(Karayazı nın meşhur tipisidir) dışarı çıkamayınca marketi olmayan köyde et ihtiyacını karşılamak için avladığım kekliklerle mecburiyetten avcı olurken farelerin cirit attığı lojman mutfağında hijyeni unuttum.Okulda yakmak için tezek alırken hacı amcanın bu glak size 60 milyo lira ötekini camiye bağışladım dediğindeki ruh halim anlatılamaz :)
Ve ilk kız öğrencimin okula gönderilmesi için babasını ikna ettiğim gün öğretmen oldum ben.Erzaksız kaldığımızı duyan köyün belki en fakiri ama yüreği zengin Fahrettin Amcanın(Nur içinde yatsın) gecenin yarısında kapıyı çalıp 2 yumurta,1 tabak makarna ve 3 tandır ekmeğiyle ‘’Hoca siz erzaksızken ben nasıl rahat uyurdum ’’ dediğinde erkeklerinde ağladığını tecrübe ederek öğrendim.Komşum Murat eşinin doğumunu lojmanda benimle beklediğinde artık aileden olduğumu öğrendim.-48 derece soğukla silkinip kendime geldim.Ve mezun ettiğim öğrencilerin güzel haberlerini aldıkça zengin oldum :)
Kısacası dostlar ben öğretirken öğrendim .Öğrenince öğretmen oldum ,öğrettikçe de zengin.Her ne kadar kutsal mesleğimize dil uzatıp öğretmene ;çapulcu,alkolik,ne iş yapıyorlar ki,az çalışıp çok kazanıyorlar diyen büyüklerimiz olsa da,( Eeee herkesten H.z. Ali edebi bekleyemeyiz) ’’Hoca sana mı kaldı benim çocuğun terbiyesi ?’’diyenden ,zaten 3 ay tatiliniz var ohhh! diyen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlarda olsa . Normal zamanda pek adamdan saymayıp ,makamında kapıda bekleten amirler 24 Kasım da öğretmenlik mesleğinin kutsiyetinden dem vurup ertesi gün unutacak olsa da  :) Klasik cümleyi kuruveriyoruz ve ne diyoruz? Ne para isterim ne imtiyaz ne de zam sadece biraz saygınlık birazda eskide kalan itibarımızı isterim ben. Ve finalde dedim ki’’ İYİ Kİ ÖĞRETMEN OLMUŞUM BE!’’
Tüm öğretmenlerimin ve meslektaşlarımın öğretmenler günü kutlu olsun.Saygı ve sevgiyle...

‎Hasan Ufuk Esba‎ 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak