Öğretmenler ek ders aldı mı alacak mı? Nasıl alacak? Neye göre alacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

AKLIN YOLU BİRDİR...
Öğretmenler ek ders aldı mı alacak mı?nasıl alacak?neye göre alacak?
Bu sorular gündemden hiç düşmedi.
Sendika olarak bu tartışmalar başladığında şunu söyledik ve talep ettik.Hiç bir öğretmenimiz ek ders mağduriyeti yaşamasın.Ders programları yapılsın,ders yüklerine göre Öğretmenlerimiz ek derslerini alsın.Uzaktan eğitim yapılırken yaşanan sıkıntılar genel olarak öğretmenlerimizin ek derslerini etkilemesin görüşümüzü kamuoyuyla paylaşmıştık.
Tabiki uzaktan yapılan canlı derslerin zorluğu,altyapı yetersizliği,internet sorunu,öğrencilerimizin bir çoğunun bilgisayarının olmaması vb durumların çözümü noktasında öğretmenlerimizin fedakarlıklarını görmememiz büyük bir eksiklik olur.Elleri öpülesi öğretmenlerimizden Allah razı olsun iyi ki varlar.
Bakanlık bürokratları  İl Milli Eğitim Müdürlerine yukarıda izah ettiğim durumların parelelinde  ek derslerle ilgili gerekli açıklamaları yapmışlardır.
İl,İlçe ve okul müdürlerimiz sorumluluk alarak,yorumlayarak öğretmenlerimizin ek ders mağduriyeti yaşamamalarını sağlamalıdırlar.Zaten açık ve net bir şekilde Milli Eğitim Bakanımız da öğretmenlerin ek ders kayıplarının olmayacağını beyan etmiştir.
Ayrıca belirtmek isterimki,Okul öncesi öğretmenlerimiz,meslek liselerimizdeki meslek dersleri öğretmenlerimiz,mesleki eğitim merkezlerinde çalışan arkadaşlarımızın yaşadıkları sorunlarıda bakanlık nezdinde görüşerek çözüm noktasında uğraş veriyoruz.
Gelelim samimi mücadele edenlere..Sürecin başından sonuna kısaca özetlemek gerekirse..
Ben küstüm oynamıyorum diyenleri de gördük,dava açtık ne yapalım biz diyenleri de.Çözüm noktasında görüşmeleri ve iletişimi hiçbir zaman koparmayan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın çözüm önerileri ile sorunların tamamını  olmasada büyük bir kısmınım çözülmesi noktasında verdiği katkıyı eğitim çalışanlarının takdirine bırakıyoruz.
Dava açıp kenara çekilmek en kolay olanıdır.Hukuki süreçin kısa sürede sonuçlanmayacağı öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin hemen çözülmeyeceği ortadadır.
Türk Eğitim-Sen olarak konuştuk,görüştük,çözüm önerileri sunduk,eksik olsada sonuç aldık.Bu arada hukuki sürecimizide yargıya giderek 23.09.2020 tarihinde başlattık.
Selahattin Dolgun
Genel Başkan Yardımcısı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak