Öğretmenin Değeri Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sessiz bir yığın öğretmenler,  içlerinden çıkan bir kaç küçük etkisiz homurdanmalar dışında. Sınıfındaki bir öğrenci kadar olsun cesaretle parmak   kaldırma yetisine sahip değiller. Bana öğretmenini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.

Öğretmene bak toplumun halini gör. Buğday ekersek  pamuk beklemezsin topraktan. İtiraz ermeyen bir  öğretmenin  öğrencileri de  cesareti olmayan, korkak ruhlar şeklinde yetişir.

Tam bir koyun sürüsü ruhuyla mutlu ve mesut. Ot ve su bulmanın dışında hayattan başka bir beklentisi olmayan ruhlar.  Beklentisi midesini aşamayan bir sürünün çoban için başarı,  güvenli  bir şekilde sürüsünü otlatmaktır.?  

Oysa insan, insan içinde en değerli meslek grubu bildiğimiz öğretmen kendisini böyle mi görmeli ya da kendisine böyle mi bakılmalı? Bu son kariyer basamakların sürecindeki haksızlıklar karşısında  öğretmenlerin tepkisizliği  bir şey gösterdi o da öğretmenin toplum nezdinde oturtulduğu konumu, öğretmene bakılan saygısızca bakışın, öğretmenin itibarının artık olmayışının haklı sebepleri olduğudur.

Çünkü güvensiz ve korkaklara sadece öğrenci ve Veli değil kimse saygı duymaz. Siz ey vicdanlarını sarı sendikaların hoyratça kullanıma , sorumsuzca istismarına gözü kapalı terk eden öğretmenler öğretmenlerin yani kendinizin toplum nezdindeki konumunuzu şikayet etmeyin.

Çünkü bu toplum meclisinde oturulacak en arka sıradaki yeri  siz tercih ettiniz. Bu yüzden kimseden size protokole duyulan saygılı bakışı bekleme hakkınız yok. Sizin yaşayamadınız hayatı sizin gösteremediğiniz itiraz etme cesaretini gösterenler yaşar.

Alıntı: Din, Tarih ve Edebiyat Üzerine  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak