ÖĞRETMENİM SEN HEP GÜL

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

5 yaşındaki bir öğrenciniz size böyle söylerse nasıl hissedersiniz? Okuyunca ben de öyle hissettim, sizinle paylaşıyorum.

***
Doğan Hocam, sizinle gülümseme konusunda öğrencim ile olan bir anımı paylaşmak istiyorum. Bir gün görev yaptığım okulda çocuklar için etkinlik hazırlıyordum. Sınıfın en pozitif öğrencisi yaklaştı ve bana şöyle dedi: “Öğretmenim sen hep gül, gülünce çok güzel oluyorsun.” Ve yüzündeki gülümsemesiyle yanımdan ayrılarak arkadaşlarının yanına gitti. Hocam bu çok güzel bir duygu bunun tarifini anlatmam mümkün değil. O kadar mutlu olmuştum ve şaşırmıştım ki. Yani 5 yaşındaki bir çocuk bu cümleyi nasıl kurabilir. Bir insana gülümsemenin yakışacağını nasıl bilebilir. Dediğim gibi bunun tarifi mümkün değil. O yüzden diyorum ki, hep gülerek yapalım her şeyi. Bir insana bakarken, güneşin batışını izlerken, her şeyi ama her şeyi gülerek yapalım. İnanıyorum ki bir gülümseme ile çok şeyler değişir. Ve belki de sizi bu kadar çok sevmemin, babacan bulmamın sebebi bu güzel gülümsemenizdir. İyi ki tanımışım, dinlemişim sizi hocam. Sevgilerimle.

***
Umarım ve dilerim ki bu öğretmenimizin yüzü yaşam boyu hep güler; sadece okulda değil, evinde de! Okuduğunuz için teşekkürler, selamlar.

Doğan Cüceloğlu Facebook Sayfasından Alıntıdır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak