Öğretmene Verilebilecek Müjde?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmene ve Eğitim Camiası'na Verilebilecek En Büyük Müjde Ne Olabilir?
Yüz binlerce eğitim çalıșanının ve milyonlarca eğitimle doğrudan ilgili olan çalıșan ve paydașların bu günlerde duymayı gönülden istedikleri konu öğretmenlerin bu kariyer sınav sorununun kesin olarak çözülmüș olmasıdır!
Ve bu mesele ne kadarda uzun yılların(17 yıllık) meselesiyse de aslında oldukça kolay bir șekilde çözümü de mümkündür.
Șu an 613 bin öğretmen bu sınava bașvuruda bulunmuștur ve öncelikle bunların % 90'ından fazlasının bu sınava kariyerden ziyade ekonomik kaygılardan dolayı sınava bașvuruda bulunduklarını bilerek ve kabul ederek bu soruna yaklașmak gerekir!
Zira sorunu doğru teșhis etmeli ki doğru çözüm yolları üretilebilsin.
Ozaman yapılması gereken ișler:
1-Öncelikli sorunu görmek ve ona göre çözüm üretmek.
2-Yüz binlerce öğretmen ekononik krizden dolayı yetiștiremedikleri maașlarını artırabilmek(șu an bu maașlar yoksulluk sınırının ancak yarısı kadardır) için șartlarını değerlerdir 10 yıllık hizmet süresini tamamlayanlar ve farklı alanlardaki gerekli hizmet içi belge ve dökümanlarını okul idereleri denetimenden sonra ibraz ederek sisteme ișlemișler.
3-Daha sonra belirlenen șartları tașıyan belgeleri tamamlayan 613 öğretmen 180-240 saatlik eğitimlerini de yaz tatili süresince tamamlamıștır.
4-Ve 1 milyon öğretmen yaz tatilinin bașından kasım ayına kadar bu kariyer sınavının mevcut șekliyle öğretmene ve eğitim camiasına yarardan çok zarar vereceğini her ortamda ve fırsatta dile getirmiștir.
5-Son olarakta Anayasa mahkemesi konuyu ele alıp tarafların dinlenmesine(meb ve üç büyük srndikanın) bir karar vermiștir.
6-Gelinen bu noktadan sonra 1 milyon 200 bin öğretmenin bu sorunlu dönemde kendini en iyi șekilde ișine vererek mesleğini hakkını vererek devam ettirebilmesi için ;
-Sayın Milli Eğitim Bakanı'nın ya da Cumhurbașkanı' nın bu 613 bin öğretmenin bașvurduğu bu sınavın bu yıl için iptal edildiğini ancak bu 613 öğretmenin bu yıla mahsus olarak uzmanlık ve bașöğretmenlik haklarının verileceğini ancak bundan sonraki yıllarda bu sınavlara isteyenlerin her yıl bașvurarak katılabileceğini açıklaması bu yıl için en makul ve adaletli çözüm olur. Zira bu yıl bu kadar kısa zamanda bu boyutta (180-240 saatlik videolar ve 500-600 pdf sayfası) hiç mantıklı ve adaletli değildi!
7-Bundan sonraki yıllar içinde bu 180-240 saatlik videolar ve içeriklerin bir kısmı daha göncel ve verimli hale getirilebilir. Uzmanlık için 9 ana bölüm ve bašöğretmenlik için desanırım 11-12 bölümden olușan bu eğitim içerikleri bu bir kaç aylık zaman için çok fazla, ağır ve karmașıktı gelecek yıl için bile 4-5 ana bașlık ve daha öz ve sade içerikler daha verimli olur.
8-Amaç üzüm yemek ise makul çözümlerle meseleye yaklașmak herkes için en iyisi ve hayırlısıdır. Bu sorun 17 yıllık bir sorun olduğu için en çabuk ve en adi șekilde çözülerek yılların küskünlük ve kırgınlıklarını da bir ölçüde giderme șansınıda tașımaktadır!
9-Her șeyden önce bu yașadığımız önemli meselenin çözümü bir istek ve irade meselesidir. Sorunları çözme isteği olanlar bu iradeyi ortaya koyma arzusunu ve cesaretini de göstermeyi görev bilirler.
10-Millet olarak kritik dönemlerden geçtiğimiz bu günlerde umarım 1 milyon 200 bin öğretmenin 17 yıldır çektiği bu sıkıntı çözüm bulur!
Saygılarımla.

Alıntı: Cafer Ersöz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak