ÖĞRETMENE SAHİP ÇIKMAK GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAKTIR!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ordu/Gürgentepe kaymakamlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlık genelgeleri yok sayılarak ‘ben yaptım’ oldu anlayışı ile  öğretmenlere köy,kahvehane,ev,lokanta gibi yerlerin denetimlerini yapmak üzere resen görevlendirme yapılıyor.Salgın döneminde bu tür arıza vakaları çok gördük.Öğretmenlerimiz ,devletimizin ve milletimizin ihtiyacı olduğunda her türlü görevin altına değil elini, gövdesini koymaya hazırdır. Bu anlamda Öğretmenler zaten her zaman gereğini yapmaktadırlar.Vefa destek gruplarında görev alanların yüzde 80'i öğretmenler olmuştur. Karşı çıktığımız husus, 
kamu görevlileri içerisinde öğretmenlerin hazır kıta olarak görülmesidir,bu anlayışı KINIYORUM.Hiç kimse,ne olursa olsun  ‘ben yaptım oldu’ anlayışı ile hareket edemez.Vefa destek grupları isteğe bağlı görevlendirme olmasına karşın öğretmenlerin resen görevlendirmesi neyin nesidir.Öğretmenlerimiz kapı kulu değildir.Şu an yaşanan salgın döneminde öğretmen tatilde değildir,uzaktan eğitimle öğrencilerine bilgisayar başında faydalı olmaktadır. 
T.C devleti bir hukuk devletidir.’Ben kaymakamım istediğim şekilde hareket ederim,istediğim yerde herkesi görevlendiririm’ diyemezsiniz.
Öğretmenlerimiz bir takım kamu yöneticilerinin yönetme arzusunu tatmin edeceği hazır kıtalar ya da her türlü angarya işleri yükleyebilecekleri  joker kamu çalışanı değildir.
Buradan Ordu/Gürgentepe Kaymakamı Sn Hasan Taş’ı uyarıyor ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ve bakanlıkların genelgelerine uygun davranmaya davet ediyoruz.

Kaynak: Musa Akkaş

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak