Öğretmen Olmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmen Olmadan Önce DiÖğretmenlik gerçekten asil bir meslektir. Aynı zamanda sizin tarafınızdan bir taahhüt gerektiren çok zaman alıcıdır. Öğretim çok zorlu olabilir ama aynı zamanda son derece ödüllendirici olabilir. Seçtiğiniz kariyer olarak öğretmenliğe başlamadan önce göz önünde bulundurmanız gereken beş şey var.


Öğretmen maaşı

İnsanlar genellikle öğretmen maaşı konusunda büyük bir anlaşma yaparlar. Öğretmenlerin, özellikle zaman içinde, diğer birçok profesyonel kadar para kazanmadıkları doğrudur. Bununla birlikte, her eyalet ve bölge, öğretmen maaşında büyük ölçüde değişebilir. Ayrıca, ne kadar maaş aldığınıza baktığınızda, bunu çalışılan ay sayısı açısından da düşünmeyi unutmayın. Örneğin, 25.000 ABD Doları maaşla başlıyorsanız ve yazın 8 hafta izinliyseniz, bunu dikkate almalısınız. Birçok öğretmen , yıllık maaşlarını artırmaya yardımcı olmak için yaz okulu öğretecek veya yaz işleri alacak .


Saygı veya Eksiklik
Öğretmenlik, aynı zamanda hem saygı duyulan hem de acınan tuhaf bir meslektir. Muhtemelen, başkalarına öğretmen olduğunuzu söylediğinizde, aslında size taziyelerini ileteceklerini göreceksiniz. İşinizi yapamayacaklarını bile söyleyebilirler. Ancak, daha sonra size kendi öğretmenleri veya çocuklarının eğitimi hakkında bir korku hikayesi anlatmaya devam ederlerse şaşırmayın. Garip bir durum ve bununla gözleriniz açık olarak yüzleşmelisiniz.


Topluluk Beklentileri
Herkesin bir öğretmenin ne yapması gerektiği konusunda bir fikri vardır. Bir öğretmen olarak sizi farklı yönlere çeken birçok insan olacak. Modern öğretmen birçok şapka giyer. Eğitimci, koç, aktivite sponsoru, hemşire, kariyer danışmanı, ebeveyn, arkadaş ve yenilikçi olarak hareket ederler. Herhangi bir sınıfta, farklı düzeylerde ve yeteneklerde öğrencileriniz olacağını ve her bir öğrenciye eğitimlerini bireyselleştirerek ne kadar iyi ulaşabileceğinize karar vereceğinizi bilin. Bu, eğitimin zorluğudur, ancak aynı zamanda onu gerçekten ödüllendirici bir deneyim haline getirebilir.


Duygusal Bağlılık
Öğretmenlik masa başı işi değildir. "Kendinizi ortaya koymanızı" ve her gün aktif olmanızı gerektirir. Harika öğretmenler, konularına ve öğrencilerine duygusal olarak bağlıdırlar . Öğrencilerin öğretmenleri üzerinde bir "sahiplik" duygusu hissettiklerini fark edin. Onlar için orada olduğunuzu varsayıyorlar. Hayatınızın onların etrafında döndüğünü varsayıyorlar. Bir öğrencinin, günlük toplumda normal davrandığınızı görmesine şaşırması nadir değildir. Ayrıca, öğretmenlik yapacağınız şehrin büyüklüğüne bağlı olarak, gittiğiniz her yerde öğrencilerinizle karşılaşacağınızı anlamalısınız. Bu nedenle, toplulukta bir miktar anonimlik eksikliğini bekleyin.kkate Alınması Gereken 5 Şey
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak