ÖĞRETMEN EĞİTİMLERİ

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Büyük salonlarda teorik bilgi sunumu şeklinde gerçekleşen seminerler, öğretmenlerin ilgisini çekmemekte hatta genel olarak hizmet içi eğitimden soğumalarına sebep olmaktadır. Eğer öğretmen sayısının çokluğu sebebiyle küçük grupların etkileşimine dayalı atölye yapma imkanı yoksa sunumların tecrübelerle ve yaşanmış hatıralarla zenginleştirilmesi gerekmektedir.

Tecrübe değerlidir; farkında olmasak da her birimiz başkalarından kopyaladığımız bilgi ve deneyimlerden yararlanırız. Aldıklarını analiz ederek, üzerine deneyimlerini ekleyip kendine uyarlayan öğretmen başkasını taklit etmiş olamaz; aksine özgün bir gelişim süreci ortaya koymuş olur.

Öğretmenlerin hizmet içi eğitiminde en etkili yöntem; küçük gruplar halinde, etkili öğretmenlik tecrübesi olan bir eğitimcinin liderliğinde; etkileşimli, katılımcıların aktif olduğu, deneyimlerini paylaştığı uygulamalı eğitimlerdir. Öğretmenler olarak birbirimizin tecrübelerinden yararlanarak kendimizi geliştirmek istiyorsak yetkililerden bu tür eğitimleri talep etmeli ve bu eğitimlere ilgi göstermeliyiz.
Saygılarımla.
Muhammet Yılmaz
Öğretmen/Eğitimci-Yazar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak