Norm Fazlası Öğretmene Ders Verilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Norm fazlası öğretmenlere ders verilir mi? Norm fazlası olan öğretmenlere ders verilebiliyor mu? Norm fazlası öğretmen derse girebilir mi?
Norm fazlası olan öğretmenlere okul idaresi ders bütünlüğünü sağlayarak, eşit şekilde ders görevi vermesi gerekmektedir.
Norm fazlası öğretmenlere de, diğer öğretmenlere uygulanan sistem uygulanır. Norm fazlası olduğu için ders görevi verilmesi zorunludur.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliği Madde 35-3'e göre ders dağılımı şu şekilde işlenmektedir: 

"Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli oldukları okullarda norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler, görevli oldukları okullarda norm kadro fazlası olarak görevlerine devam ederler. Bu kapsamda öğretmen fazlalığı bulunan eğitim kurumlarına, norm kadro fazlası öğretmenler bu eğitim kurumlarının norm kadrolarıyla ilişkilendirilinceye kadar öğretmen fazlalığının bulunduğu alanda öğretmen ataması yapılmaz ve ders dağılımı, mevcut norm kadrolarla ilişkilendirilen öğretmenler ile norm fazlası öğretmenler arasında ders bütünlüğü dikkate alınarak eşit şekilde dağıtılır"

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak