Nöbet Konusunda Akılda Kalan Sorular?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlerin Nöbeti Nedir? Nöbet Sırasında Neler Yapılır?

1- Okul öncesi öğretmenleri ister anaokulu ister ilkokul ya da başka kurumda çalışsın nöbet yerleri sınıflarıdır...Koridor bahçe vs yerde nöbet tutmaya zorlanamazlar..Çünkü bakanlık şube müdürü bizlere şu şekilde açıkladı "Biz çocuklar tek başlarına kalmasınlar başlarına birşey gelmesin diye okul önc öğrtmenlerine teneffüs hakkı bile vermiyoruz nasıl olurda çocukları bırakıp bahçe ya da koridorda nöbet tutun deriz"

2- Okul öncesi öğretmenleri nöbet yerlerine yarım saat erken gelir yarım saat geç çıkar..idare isterse bu yarım saati 15 dk düşürebilir..bunu yapmalarındaki amaçta bazen bir okulda 2 yada 3 öğretmen oluyor tek haftada iki üç kez nöbet sırası geldiğinden 15 dk ya düşürülür ki onlarda mağdur olmasın..

3- Okul öncesi öğrermenleri nöbet defterine nöbet yeri olarak sınıf yazarlar..saatleride yukarda bahsettiğim zamanların hangisinde geliyor ve çıkıyorlarsa o saatleri yazar ve imzalarlar..

4- Nöbet ücreti fiilen tutulan nöbetler için ödenir yani nöbet tutulmamışsa defterde imza yoksa nöbet ücreti ödenmez..

5- Öğretmen ben nöbet tutmak istemiyorum nöbet ücretide istemiyorum diyemez..müdür nöbet yazmışsa tutmak zorundadır..(Bazı müdürler istemeyene nöbet yazmıyor ama uygulama dediğim şekildedir. O yaptıkları kendi insiyatifleridir.)

6- Hiçbir müdür ben sana nöbet yazmıyorum ücrette vermiyorum diyemez..Yasal hakkınızdır..İlgili yerlerde hakkınızı arayın ( sendikanıza başvurun, bakanlıktan görüş isteyin, BİMER yazın, aşağıda resmi yazı var kullanabilirsiniz.. )

7- Kadrolu ve Sözleşmeli öğretmenler nöbet tutabilir. Ücretli öğretmenlere nöbet görevi yazılmaz çünkü ücret alamazlar..

8- Müdürler nöbet ücreti alamaz. ( Ben alamıyorum mesela :) ) öğretmen ve müdür yardımcıları nöbet ücreti alabilir..

Nöbet görevi vermeyen idarelere göstermek için aşağıdaki bakanlık resmi yazısını kullanabilirsiniz..

Yukarıda yazdıklarım Antalyada katıldığımız seminerde Bakanlıkta görevli şube müdürünün bize anlattıklarıdır. bu konularda sorun yaşayanlar MEB.gov.tr adresinde bakanlık e-bilgilendirme formundan sorularını bakanlığa yazsınlar 15 gün içinde kendilerine bakanlık görüş bildirecektir...

Umarım Nöbet konusunda akıllardaki sorulara kısmende olsa cevap olmuştur yazdıklarım...

Mesut Mertoğlu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber