Mesleki Çalışmalar Online Değil Okullarda Yapılsın.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

24 Ağustos'ta başlayacak olan mesleki çalışma süreci ile ilgili olarak, sosyal medyada ,haber sitelerinde öğretmenlerin seminerleri online yapması yönünde talepler var. Bakanlığa bu yönde baskı yaparak mesleki çalışmaların okulda yapılmasını iptali ,yerine online olarak yapılması istenmekte.Bir eğitimci olarak öğretmen arkadaşlara soruyorum .Yine sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarıyla ,tatile gitmekten korkmayan öğretmen,okula gelmekten neden korkar .AVM ye ,düğüne ,ziyaretlere gitmekten korkmayan öğretmen, okula gitmekten neden korkar .Halbu ki okul ortamı bu mekanlardan daha hijyenik ve daha güvenli. Sanki bu isteklerin arkasında yatan dışarıda ki rahatlığa alıştık gibi. İlk pandemi başladığında tekrar okula dönmeyi istediğimiz kadar şimdi istemiyoruz. Muhtemelen uzaktan eğitimle ilgili anket yapılsa, birçok öğretmen arkadaş uzaktan eğitimi tercih edecek gibi. Ama okula da bir şekilde alışmamız gerekiyor .Okul ortamında kendimizi nasıl koruyacağız, nasıl tedbir alacağız bunları da uygulamamız gerekiyor.Hatta 24 Ağustos'ta başlayacak mesleki çalışmalardan sonra, 31 Ağustos'tan itibaren başlayacak olan uzaktan eğitimi öğretmen arkadaşlar sınıflarına ,öğrencilerine okuldan yapabilirler.
Not:Bu yazdıklarım seminer dönemine dönük.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Öğretmen 4 yıl önce

Sizde çok iyi biliyorsunuz ki bu seminerlerin hiçbir faydası yok. Pandemi olmasada uzaktan yapılabilecek bir iş için bu kadar insanı toplamanin ne mantığı var. Okullar 31 ağustosta yüz yüze eğitime başlayacak olsa yine anlarım. Ama açılışı 21 Eylül de. Soruyorum size. Madem uzaktan seminerler etkili olmuyor diye bakanlık bizi topluyorsa okullara o zaman 31 agustosda başlayacak olan uzaktan eğitimi niye veriyoruz. Dürüst olalım. Kimse okullar açılmasın demiyor. Aksine bana kalsa şimdi açılmalı. Ama hangi kamu kurumuna veya özel firmaya gitseniz eğer uzaktan o iş yapilabiliyorsa bu süreçte online yaparken öğretmenler için bu neden online olmuyor. Seminerler her zaman online yapılmalı.

Avatar
Öğretmen 4 yıl önce

Kaldı ki sizin dediğiniz gibi ogretmenlerinde büyük çoğunluğu tatile falan gidemiyor. Çoğunluk memleketine veya köyüne gidiyor. Yazinizdan anlaşılan sanırsınız öğretmenler hiçbir iş yapmiyor. Pandemiden beri eve girmeyen birisi olarak (deprem, seyahat izin, vefa grubu) bunları yazıyorum. Biraz anlayış bekliyorum. Kamunun çoğu personeli evde otururken biz seyahat izinde belge veriyorduk. Bari sizler öğretmenler yatıyor algısı oluşturmayın.

Avatar
Cemil Demir 4 yıl önce

Okul müdürüyüm ilk defa bu yol izin kullanamadım.seminer programına baktığımızda hepsi eba üzerinden uzaktan yapılacak eğitimler.personelimin %90 800 km ve daha uzakta bunun için ve 5 gün için otobüs yolculuğu yapacaklar sıkıntı ve itiraz buraya herkes memleketinde yapsa daha sağlıklı olur okul ortamı risk az olsa bile otobüste virüs kapmayacaklarının garantisi yok

Avatar
Yıldız 4 yıl önce

70 yaş üzeri anne ve babama baktığım , 3 ve 8 yaşındaki çocuğumu bırakacak bir yerim olmadığı için, daha bir senesi anca dolmuş kanser tedavim olduğu için online istiyor olamaz mıyım? Bence genellemek veyahut iyi niyetli düşünmemek çok yanlış

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak