MEB, Öğretmenlerin Hizmet İçi Seminer görevlerinin okullarda yapılacağını ısrarla beyan ederken kafalarımızda oluşan şu soruları da açıklığa kavuşturmalıdır.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

MEB, Öğretmenlerin Hizmet İçi Seminer görevlerinin okullarda yapılacağını ısrarla beyan ederken kafalarımızda oluşan şu soruları da açıklığa kavuşturmalıdır.
1) Tüm illerde salgın şiddetlenerek artarken, öğretmenleri görev yaptıkları okullara toplayarak seminerleri yapmanın amacı nedir?
2) Tüm üst düzey kadroların tele konferans sistemiyle hazırlık ve planlama yaptığı bu süreçte seminerler de tele konferans sistemi ile okul amirleri aracılığı ile yapılamaz mı?
3) Yaşları 45+ olan öğretmenlerin risk oranı tehlikeli boyutta değil midir?
4) Toplu taşımaları kullanarak görev yerlerine gidecek olan yüz binlerce öğretmenin virüsü kapması ve başta kendi aileleri olmak üzere diğer meslektaşları ve onların ailelerine taşınması halinde sorumluluğu kim üstlenecektir?
5) Olmaması yürekten temennimiz olmakla birlikte bu dönemde öğretmenlerimiz ve aile fertlerinden birilerinin hayatını kaybetmesi durumunda maddi manevi destek yapılarak bu olumsuzluk telafi edilecek midir?
6) Öğretmenlerin virüse maruz kalması durumunda okul ve dahi aileleri karantinaya alınacak ve okul kapanacak mıdır?
7) "Öğretmenler yatarak para kazanıyorlar."söylemlerinin çoğaldığı şu dönemde okullarda seminerlerin yapılması bir takım kişilerin ağızlarını kapamak adına alınmış bir karar mıdır? Öyleyse öğretmenlerin hayatlarını riske atmaya değecek  midir?
 Öğretmenlerin sağlık bakanlığının ve sağlık personelinin aylardır anlatamadığı korunma tedbirlerini vatandaşa anlatabileceğine ve dahi gerekli yerlerde müdahale ederek uyardığında olumsuz tepkilerle karşı karşıya gelmeyeceğine gerçekten inanılmakta mıdır? Kaldı ki kolluk güçleri ve caydırıcı cezalar bile maske kullanımı,sosyal mesafeye dikkat edilmesini,hijyen şartlarının yerine getirilmesini sağlayamamışken görev tanımı okullarda eğitim öğretimi sağlamak olan öğretmenin sahiden bu görevi midir?

Bu soruların cevapları verilmedikçe ve öğretmenlerin endişe ve koruları giderilmedikçe 2020-2021 Eğitim Öğretim yılından çok şey beklememek gerekir.Zira tedirginlik ve korku eğitim kalitesini düşürecektir.
Evet öğretmenler fedakardır.Öğrencilerini özlemişlerdir de.Ancak söz konusu kendi ve ailelerinin sağlığı olduğunda fedakarlık da bir yere kadardır. Sanırım buna hiç kimsenin itirazı olmaz,olmamalıdır da.İtirazı olan varsa eğer vicdanından şüphe duyarım.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak