MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik yaparak 5 yılı dolduran tüm öğretmenler kadroya alınmalıdır.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Şöyleki Meb kendi büyesinde çalıştırdığı ücretli öğretmenlere bir dizi şartlar sunmuş .Bu şartlar yıllardır eğitim ordusunda görev yapan sessiz neferleri mağdur etmiştir.Üniversiteden seneler olmuş öğretmenleri yeni mezunlarla kpss denilen haksız sınavla yarıştırılmış belki en bilgili en şanslı öğretmen atanma şansına kavuşmuş ancak yetenekli, kültürlü,mesleğine aşık,vatan sevgisi ile dolu atanamamış ancak mesleğine adanmış öğretmenler derin bir ızdrap çekmiştir. Bazı branşlarda yüksek puan alsalarda yeterli kontenjan verilmeyen ,derece ile üniversiteden mezun olan öğretmenler , ailelerini geçindirmek için kışları okulda yazları mevsimlik işçi olarak geçirmiş. Binbir emek binbir zahmetle okuyup mezun olan mesleğine aşık biz öğretmenlerin yeri okullardır.

5000 bin ücretli öğretmenin kadroya gecişi hususunda yayınlanan klavuz ve sonrasında yaşanan gelişmeler biz ücretli öğretmenleri derin bir üzüntüye boğmuştur.Nitekim olması gereken adaletli atama meb bünyesinde bir ömür geçirmiş en yüksek pirim günü olandan geriye doğru sıralama iken 15 yıl 18 yıl gibi çalışma süresi olan ücretli öğretmenlere kılavuzda yayınlanan aktiflik maddesi ile başvuru hakkı dahi verilmemiştir.Pirim günlerinde yapılan usulsüzlükler ile 540 pirim gününu 2 ila 3 yılda tamamlayan ve üstelik kpss puanı yüksek adaylar mülakata çağırılmıştir. MEB IVEDILIKLE GEREKLI ARAŞTIRMALARI YAPARAK BU HAKSIZ ATAMAYI IPTAL ETMELI ADALETI TESIS ETMELIDIR. 
Sonuc olarak Milli Eğitim Bakanlığı acil olarak öğretmen başvuru şartlarını değştirmeli dillerinden düşürmedikleri liyakat sahibi yılların deneyimli ücretli öğretmenlerini en yuksek pirim gunu odeyenden geriye dogru siralayarak kadroya geçirmelidir.Saygilarimizla

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak