MEB'de 97 Bin Öğretmen Açığı Varken, Neden 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Yapılıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr: Müzeyyen Şevkin, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'un cevaplaması için soru önergesinde bulundu. 

Dr: Müzeyyen Şevkin, atama bekleyen yüz binlerce öğretmen varken ve 97 bin öğretmen açığı varken neden 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirildiğinin açıklanmasını istedi.

MÜLAKATA USULSÜZLÜĞÜNE DEVAM
Şevkin, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın son açıklamasına göre, 20 bin öğretmenin atanması başvuru sayısına göre oldukça yetersizdir. Ayrıca toplamda 2 dakika süren mülakat sistemiyle atamaların gerçekleşmesi öğretmen adayları arasında tepkiye yol açmaktadır” demiş ve Türkiye’deki öğretmen açığı ile Şubat ayında atanacak öğretmen sayısındaki uçurumu sorgulamıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Öğretmen açığı 97 bin 31’dir. Bakanlığımız eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı, Bakanlığımıza kullanım izni verilen kadro sınırlılığında karşılanabilmektedir. Bu kapsamda 2019 yılı Şubat ayında 20 bin öğretmenin atanması planlanmış olup söz konusu bu atamaya ilişkin takvim, Bakanlığımızın internet sayfasından yayınlanmıştır” ifadelerini kullandı. Sözleşmeli öğretmen atamalarındaki mülakat usulsüzlüğü iddialarını da geçiştiren Ziya Selçuk, bu soruya da yönetmeliklerle yanıt verdi.

Kaynak: Hürriyet

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak