Kadro Bekleyen Sözleşmeli Ve Ücretli Öğretmenler Hakkında Bakan Ziya Selçuk'tan Müjdeli Haber

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ücretli ve sözleşmeli öğretmenleri sevindiren açıklama Bakan Ziya Selçuk'tan geldi. Kadroya geçmeyi bekleyen sözleşmeli ve ücretli öğretmenler hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan güzel haber geldi.

Bakan Ziya Selçuk, yaptığı röportajda, szöleşmeli ve ücretli öğretmenlerle ilgili durumlarının iyileştirileceği müjdesini verdi
 
Gazeteci Uğur'un 80 Bin kadro bekleyen ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerin beklentilerine dikkat çekerek bu beklentinin karşılanıp karşılanmayacağını sordu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada yapılan düzenlemeleri dikkat çekerek "Kanun çok açık, 4+2 yıllık bir sözleşmelilik söz konusu iken biz bunu 3+1'e indirdik, yani dört yıl içerisinde kişinin kadrolu öğretmen gibi bir statüye geçmesini sağlıyoruz. " dedi. Sözleşmeli öğretmenlik alımlarından vazgeçmenin mümkün olmadığını ifaden eden Bakan Selçuk ücretli öğretmenlerin şartlarının iyileştirileceği müjdesini verdi.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLECEK;

Ücretli öğretmenler için yapılan açıklamada ise "Türkiye şu dönemde belirli şartları oluşturmadan sözleşmeli öğretmenlikten vazgeçme durumunda değil. Ve sözleşmeli öğretmenlik sayesinde bütün bölgemizde eşit dağılımlı bir öğretmen ihtiyacı karşılanabiliyor. Sözleşmelilerin dışında ücretli öğretmenlerimiz de var. Ücretli öğretmenliğin şartlarının daha da iyileştirilmesi konusunda bazı çalışmalarımız var" dedi.

40 BİN EK ATAMA;

Diğer yandan öğretmen yazılım çalıştayında atama bejleyen öğretmen adayları40 bin ek atama için çalışmaların olduğu ifade edildiği aktarılmakta. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

Türkiye Gazetesi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak