İkinci Yabancı Dil Almanca Ortaokula Gelmeli Liselerde Ders Saati Arttırılmalıdır

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sayın Cumhurbaşkanım;

Sayın Bakanım;

Sayın Yetkililer;

Yabancı dilin Türkiyedeki önemi fazlasıyla büyüktür. Çocuklar sadece tek dile değil bir çok dile sahip olması gerektiğini mesleğini eline aldığında anlıyor. Onların geç kalmalarını değil, zamanında dil eğitimi almalarını veliler dâhil bunu istemekteyiz.

Hazırlık 5. Sınıf dil eğitimi pilot okullarda uygulanmaya başlatıldı ama bununla ilgili geniş çapta bir adım atılmadığını ne yazık ki görmekteyiz. Çocuklar sadece tek dil değil ikinci yabancı dil daha edinmeli ve küçük yaşta daha verimli eğitim verilmelidir. En iyi öğrenme yaşının küçük yaşlarda olduğu bilimsel açıdan da kanıtlanmıştır. Bizler de buna nazaran ortaokul 5. sınıflara ikinci yabancı dil Almanca dersinin getirilmesini istiyoruz. Anadolu liselerinde iki saatlik Almanca derslerinin süre bakımından yetersiz olduğu ve öğrencinin ikinci yabancı dili sadece lise de değil aynı zamanda ortaokulda öğrenmeye başlamasıyla daha verimli olacağı kanaatindeyiz. İngilizce derslerinin bu şekilde devam etmesi olumlu sonuçlar vermiştir. İngilizce ve Almanca aynı dil ailesinden olduğu için öğrenciler Almancayı daha merakla öğreniyor. Bizlerde bu dili Ingilizceyle beraber karşılaştırarak daha da pekiştiriyoruz. Almancanın önemi mühendislik bölümlerinde, hukuk alanında, akademik kariyerde ve çoğu bölümlerde görülmektedir. Özel okullarda ilkokuldan itibaren ikinci, üçüncü yabancı dil eğitimi verilmektedir ama her öğrenci bu fırsattan faydalanamıyor. Devlet okullarımızda da bu fırsat eşitliği sağlanmalı ve velilerinde bu beklentilerini dikkate almalıyız.

MEB, ALMANCA ÖĞRETMENLERİNİN SESİNİ DUYMALI

 Biz Almanca Öğretmenleri ise bu dili en küçük yaşta daha da sevdirelim ve görevimizi layığıyla yapalım istiyoruz. Hazırlık sınıflarında ikinci yabancı dil Almancanın olmasını, liselerde ders saatlerinin arttırılmasını ve atanmak için kontenjan sayımızın daha yüksek olmasını temenni ediyor ve bunu sizlerden bekliyoruz. İlginiz için şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylık ve başarılar dileriz.

 Saygılarımızla 

Almanca Öğretmenleri

Kampanyayı İmzalamak İçin Tıklayınız

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak