İdareci ve Öğretmen Nöbet Tutma Tablosu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bildiğiniz üzere 6. dönem toplu sözleşme gereği okul idarecilerinin belleticilik görevi alabilecekleri yönünde karar var.

Fakat MEB Personel Genel Müdürlüğünün 27.01.2021 tarih ve E-28892082-869-42216732 sayılı yazısında idarecilerin sadece kendi görevli oldukları okullara bağlı pansiyonlarda görev alabilecekleri ifade edilmiş. Bilgimiz, yorumlarımız ve yapılan tablo bu malumatla sınırlıdır. İlgili maddeyi sadece ilgili kısmı büyük harflerle yazarak maddenin aslına dokunmadan tamamen aşağıya kopyalıyorum.

“4- Toplu Sözleşmenin "Belleticilik görevi verilen öğretmenlerin ek ders ücreti" başlıklı 12'nci maddesinde; "(1) 2006/11350 sayılı Kararın 13 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan "2 saat" ibaresi "4 saat", "56 saati" ibaresi ise "64 saati" olarak uygulanır. Diğer örgün ve yaygın eğitim kurumlarından belletici olarak görevlendirilenlerden gece nöbet tutanlar da bu ek ders ücretinden yararlandırılır. Eğitim kurumu yöneticilerine istemeleri halinde ek ders ücreti karşılığı belleticilik görevi verilebilir." hükmüne yer verilmiştir.
Söz konusu düzenlemeyle, yatılı ve pansiyonlu okullarda belletici olarak görevlendirilen öğretmenlerden 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 4 saat ek ders ücreti ödenecek; belleticilik görevi karşılığında bir öğretmene bir ayda 64 saate kadar ek ders ücreti ödenebilecektir.

Eğitim kurumu yöneticileri de (müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı), asıl görevlerinin yanında istemeleri hâlinde

YÖNETİCİ OLARAK GÖREV YAPMAKTA OLDUKLARI YATILI VE PANSİYONLU EĞİTİM KURUMUNDA belletici olarak görev yapabilecek ve her iki görevi de tüm unsurlarıyla fiilen yerine getirmeleri koşuluyla, her iki görev için öngörülen ek ders ücretinden birlikte yararlandırılabilecektir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak