Her Öğretmenin Tanıdığı Farklı Ebeveyn Tipleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Tüm ebeveynler eşit yaratılmamıştır. Öğretim alanına girdiğinizde, birkaç farklı ebeveyn türü olduğunu ve her biriyle etkileşime geçmenin belirli bir yolunu hızlı bir şekilde anlayacaksınız. Aşağıda beş farklı, farklı ebeveynlik stili bulunmaktadır. Bu ebeveynlere ve çocuklarına cevap vermeyi öğrenmek, ümit edilen herkes için uyumlu bir okul yılı oluşturmaya yardımcı olacaktır.

1. Helikopter Veli


 
Tanım: Çocuklarının başarılı olduğundan emin olmak için yakın durmaları, kelimenin tam anlamıyla gezdirilmeleri gerekir. Çocuklarının ihtiyaç duydukları şeye sahip olduklarından, tehlikesiz olduklarından ve işleri “doğru” şekilde yaptıklarından emin olmak için sürekli yaklaşıyorlar.

Onları nasıl ayırt edersiniz: Önce evi açar, ancak soru sormak için geç kalır. Sizi bir pazarlık aracı olarak malzemelerinize yükler. 

Onlarla nasıl çalışılır: İyi niyetleri olduğunu anlamaya çalışın. Kendi ürettikleri somut ürünleri göstererek çocuklarının bağımsızlığını vurgulayın. 

2. Çim Biçme Makinesi Ebeveyn

Tanım: Çocuklarının herhangi bir zorluk yaşamalarını engellemeye kararlı. Kelimenin tam anlamıyla engellerin üzerinden " biçer ". “Buldozerlik” veya “kıvrık” ebeveynler olarak da bilinir - çocukları kıyıdan geçerken kelimenin tam anlamıyla sorunları giderir.


 
Onları nasıl tespit edersiniz : Derse başlamadan yaz yazını ister. Her proje ve ev ödevinde “yardımcı olur”. Genişletilmiş göz teması. 

Onlarla nasıl çalışılır : Çocuklarının ilk bela işaretinde kapanacaklarını tahmin edin, bu yüzden amigo kızlara hazırlıklı olun, fakat onları sorumlu tutun. Ebeveynlerle iletişimi doğrudan ve hızlı tutun.

3. Serbest Menzilli Ebeveyn


 
Tanım: Çocuklarını çok az ebeveyn denetimi ile dünyayı keşfetmeye teşvik eder. Çocuklarının gelişim yeteneklerine güçlü bir vurgu yapar - doğal sonuçları kabul eder.

Onları nasıl tespit edersiniz : Yapmazsınız. Çocuklarına işleri idare etmeleri için güveniyorlar.

Onlarla nasıl çalışılır : Sorun çıkmadan önce kendinize ulaşın ve kendinizi tanıtın. Özgür ebeveynlerin her zaman geleneksel eğitimi benimsemediğini kabul edin. Zayıf yönlerini ele almadan önce güçlü yönleri onaylamaya ve övmeye istekli olun. 

4. Kaplan Ebeveyn

Tanım: Çocuklarından beklentileri çok yüksektir. Onları geleneksel anlamda mükemmel derecelerde, mükemmel test puanlarında, mükemmel atletik yeteneklerde başarılı görmek isterler. 


 
Onları nasıl tespit edersiniz : Size Johnny's 89 hakkında e-posta gönderir. Ana toplantıda ön sırada ama aynı zamanda telefonlarından e-posta gönderir. Futbol maçında bağırıyor. 

Onlarla nasıl çalışılır: Çocuğa küçük bir lütuf göstermeye çalışın ve önemsiz şeyler için ebeveyne ulaşmayın - baskıyı hissediyorlar ve deniyorlar. Ebeveynler uzandığında, özlü olun ama öğrenci için biraz övgü atmaya çalışın.

5. Amazon Ebeveyn

Tanım: Çocuklarının başarılı olmasına rağmen, aynı zamanda çok meşgul olmalarını gerçekten önemser. Uzaktan katılabilecekleri herhangi bir bağış ya da faaliyete katkıda bulunacaktır, ancak lütfen onlara bir SignUpGenius göndermeyin.

 
https://www.boredteachers.com/humor/types-of-parents-2

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak