EVET ÖĞRETMEN RAHATA ALIŞTI!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Evet öğretmen rahata alıştı!
İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite okursun ve en sonunda öğretmen olursun. KPSS çilesini söylemiyorum bile. Bazınız bile rahat yüzü görmesin! Çünkü görürse “öğretmen rahata alıştı” diyecekler ve bir anda yüz binlercemizi etiketleyecekler.
Evet öğretmen rahata alıştı!
Eskiden ek derslerle de olsun biraz rahattı diyelim. Şimdi ne güzel ek dersler azaldı, enflasyonu hiç geçemeyen zam olmadığı için, enflasyon oranında maaşlarımız arttı. Ne enflasyonmuş demek ki ülkede fiyatların artmadığı bir yer var tabi, çünkü arada yağ uçtu, sebzeler takla attı, evler çakıldı, arabalar gerçeklerden hülyalara daldı ne bileyim ….
Evet öğretmen rahata alıştı!
Emekle, azimle ders anlatır öğretmenim; sınıfın huzurunu bozan, kendini bilmez, okumak için okula gelmeyen, öğretmenin günlerce psikolojisini bozan, onlara yaptırımınızın olmadığı, dersi, notu takmayan öğrenciler yoktur mesela ama çiçek gibi öğrenciler de uzaktır şimdi onlara. Ya kayıplarda ya da uzaklarda. Telaşlı öğretmenim, çok azına ulaşıyorum diye üzülen öğretmenim, birazımız rahat ya da biraz rahat oldun diye göze batan öğretmenim sen bu rahatı hakketmedin mi?...
Evet öğretmen rahata alıştı!
Senelerce itibarsızlaştırıldın sen. Kimse senin ne çektiğini bilmez öğretmenim. Aylarca psikolojini bozan, sınıfın huzurunu mahfeden, dersin yarısını gasp eden öğrenciye bir tokat attın mı yandın sen öğretmenim. Haber oldun mu bittin sen öğretmenim. Sürülürsün, kovulursun kimse düşünmez seni öğretmenim. Veli haklı, öğrenci haklı hep. Yukarı seni azarlar itibarsızlaşırsın, öğrenciye yaptırım yapamazsın itibarsızlaşırsın, maaşın erir itibarsızlaşırsın.
Sen rahat yüzü gördüm mü sesi yükselir kimselerin.
EVET ÖĞRETMEN RAHATA ALIŞTI BIRAKIN BİRAZ ÖĞRETMEN RAHAT ETSİN!
Yazan Bir Öğretmen

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak