Etkili Öğretmenlerin 4 Temel Özelliği

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Shaw, koçlar gibi öğretmenlerin de eğitimsel bakımları dahilinde her öğrencinin bireysel ihtiyaçlarını karşılayan günlük aktiviteler yoluyla her öğrenciye ulaşmak için neden öğretim tasarımına kasıtlı bir aciliyetle yaklaşmaları gerektiğinin önemini vurgulayarak “Pratik yapmak kalıcı hale getirir” diyor Shaw. Şampiyon takımın hesaplanmış kimya ile birlikte oynadığını ve kazanan oyunları icra ettiğini görmek için büyük maç gününde neşelendiriyor ve seviniyoruz.

Ancak, takımın performansının arkasında görmediğimiz şey, atletlerini sürekli olarak şartlandıran, güçlü ve zayıf yönlerini değerlendiren, bireysel ihtiyaçlarını belirleyen ve her bir oyuncunun gerçek potansiyelini keşfetmesine yardımcı olmak için kişiselleştirilmiş titiz antrenman yapan koçtur - onun kişisel en iyisi.

"Ham yetenek" e sahip en iyi atlet bile gerçek atletik başarıya ulaşma şansı çok az olan ikinci sınıf bir oyuncu olarak kabul edilebilir. Bir sporcu uygun olmayan teknikle koşarsa, yanlış form kullanarak topu salıverirse, yanlış bir duruş sergilerse veya net bir görsel ve zihinsel odaklanma olmadan yere inerse, sporcu kesinlikle sadece takımların maç kaybetmesine neden olmayacak alışkanlıklar geliştirecektir, aynı zamanda bu tür alışkanlıklar da olabilir. sporcunun tam potansiyelini gerçekleştirmesini engelleyin.

Atletik koçluğun lojistiğine aşina olan eğitimciler, büyük olasılıkla ilkelerin birbirine çok benzediği ve en iyi koçların niteliklerinin en iyi öğretmenlerin sahip olduğu niteliklerle örtüştüğü konusunda hemfikir olacaktır.


Aşağıda, en zorlu öğrenme ortamlarında bile doğrudan uygulanabilecek ve / veya öğretim stratejilerini ve sınıf rutinlerini geliştirmek için kullanılabilecek dört temel ilke koçluk stratejisi belirledik.

Etkili Öğretmenlerin 4 Temel Özelliği

1. Etkili öğretmenler net öğretmenlerdir.

" Herkesin üzerinde çalışmasını istediğimiz standardı tanımlamaya  çalışıyoruz." -Nick Saban


Etkili koçlar net hedefler belirler ve oyuncuların bu hedeflere ulaşmalarına yardımcı olmak için simülasyon ve modellemeyi kullanır. Oyuncularının takım için belirlenen beklentiler ve hedefler hakkında soruları olmadığından emin olurlar. Bir demo panosunda gösterilen X'ler ve O'ların yer aldığı oyun kitabı diyagramları önemlidir. Bununla birlikte, oyuncuların oyunun etkili bir şekilde icra edildiğini görmeleri daha önemli değil mi?

Yanında kılavuz modelleme ile adım adım simülasyonları kullanan etkili koçlar, oyuncular için sahada modeller sağlar ve uygulamalı simülasyonlar oluşturur ve oyunun etkisiz olmasına neden olabilecek olası karşı hamleleri ve potansiyel engelleri düşünür. Modeller ve pratik simülasyonlar, sporculara nihai hedeflere etkili bir şekilde ulaşmak için her eylem ve karşı eylemi net bir prosedürel anlayışla sunar.

Benzer şekilde, etkili öğretmenler nettir ve öğrencileri bu hedeflere ulaşmada iskele haline getirmek için modellerin yanı sıra öğrenme için net hedefler belirler.

Matematik denklemlerini çözmek, ikna edici bir makale yazmak veya fen laboratuvarında bir kurbağayı incelemek olsun, ders açıkça tanımlanmış öğelerin yanı sıra etkili öğretim modellerinin (veya modellemenin) kullanımını göz ardı ederse, en dikkatlice hazırlanmış ders planı bile destansı bir başarısızlık haline gelebilir. öğrenme çıktıları - Öğrenme Hedefleri . Öğrenciler genellikle öğrenme uzmanlığına ulaşmak için mücadele ederler çünkü ustalığın neye / nasıl görünmesi gerektiği veya ustalığa ulaşmak için gerekli hayati adımlar konusunda kararsızlar.

En iyi modellemelerden bazıları, en iyi öğretmenler içerik alanlarında ve sınıf seviyelerinde başarı için gereken bütüncül düşünme ve okuryazarlık becerilerini geliştirmek için sesli düşünen , sesli okuduğu için ilkokul sınıflarında gerçekleşir . Modeller, öğrencilere bir öğrenme sürecinin her adımında ve uygulamanın her aşamasında yol göstermek için bir beyaz tahta (veya tepegöz) kullanmak kadar basit olabilir. Pek çok öğretmen, öğrenme çıktılarını ve hedeflerini açıklığa kavuşturmak için örnek öğrenci çalışma örneklerini öğretim modelleri olarak kullanmayı etkili bulmuştur.

Öğretmenler Öğrenme Hedeflerini açıkça tanımladığında ve bu tür hedeflere ulaşmak için gereken temel süreçleri modellediğinde, hem öğrenciler hem de öğretmenler için hayal kırıklığı genellikle en aza indirilir.

2. Etkili öğretmenler,  kişiselleştirilmiş ve düzeltici geri bildirim yoluyla öğrencilere ilham verir .

"Bireysel olarak gelişmek için her fırsatı kullanmalıyız, böylece kolektif olarak gelişebiliriz." –Nick Saban, Alabama Crimson Tide


Etkili koçlar temellere odaklanır. Bir sporcu, temel becerilerin veya uygun olmayan tekniklerin anlaşılmaması veya edinilmemesi nedeniyle mücadele ederse, o sporcuya uygun olmayan teknikleri düzeltmesi veya sporcunun kendi / spor dalında ilerleme kaydetmesi için gerekli temel becerileri geliştirmesi için bire bir müdahale süresi verilir. atletik yetenekleri.

Buna paralel olarak, etkili öğretmenler sürekli kişiselleştirilmiş düzeltici geri bildirim sağlar. Öğrenci öğrenimi üzerinde en büyük etkiyi yaratan öğretmenler, her öğrencinin sadece bir harf notu veya puanı değil, aynı zamanda neden o notu kazandığını da bilmesini sağlamak için stratejik çaba gösteren öğretmenlerdir .

Harika öğretmenler, her öğrenciye gerektiğinde düşüncesini nasıl yeniden düzenleyebileceklerini anlamada rehberlik edecek özel kişiselleştirilmiş geri bildirimler sağlayarak eğitim bakımındaki her öğrencinin bireysel gelişimini desteklemeye çalışır . Düzeltici geri bildirim olmadan, öğrencilerin öğrenenler olarak nasıl gelişeceklerine dair çoğu zaman hiçbir fikri yoktur; bununla öğrenciler sadece kendi ilerlemelerini görmekten değil, bireysel ilginin şefkatini ve ilgisini hissetmekten ilham alabilir.

3. Etkili öğretmenler, bireysel ve grup öğretimiyle farklılaşır.

Koçluk, " İnsanları en üst düzeyde oynamaya nasıl teşvik edebilirim?" –Phil Jackson, Chicago Bulls

Etkili koçlar, beceri eksikliklerini azaltmak için küçük grup eğitimini kolaylaştırır. Takımlarındaki tüm oyuncuların gelişimsel ihtiyaçlarına sürekli olarak yanıt verebilmek için koçluk personelini ustaca kullanırken, güçlü yönlerini geliştirmek için küçük takım antrenman koşullandırmasını kullanırlar. Güçlü ve zayıf yönler belirlendiğinde, koçlar bu ihtiyaçları küçük takım eğitimi ve küçük takım tatbikatları kullanarak ele alır . Bu tür koçluk yöntemleri (ve eşler arası koçluk), oyuncuların atletik yeteneklerini geliştirmek için özelleştirilmiş düzeltici eğitim ve koşullandırma sağlar.

Aynı şekilde, etkili öğretmenler, “anlayan” öğrenciler, “oraya varan” öğrenciler ve daha derin bir desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler hakkında keskin bir farkındalık sağlarlar. Bilinçli öğretim yaklaşımları aracılığıyla, bu öğretmenler genellikle öğrencilerin öğrenmesi ve öğretmenin kolaylaştırdığı küçük grup ortamlarında öğrenmelerini göstermesi için sınıfta zaman ayırır.

Bu yaklaşım öğretmenlere öğrencilerin öğrenirken nerede olduklarına dair lazer odaklı bir bakış açısı sağlar, böylece yanlış anlamaların ve beceri eksikliklerinin temel nedenlerini belirlemek için gerçek zamanlı değerlendirmeler yapar.

Öğretmenler Farklılaştırma İçin Gruplandırmayı Nasıl Kullanabilir?

Küçük grup öğretim stratejileri, öğretmenlere öğrenci gelişimini düzenli olarak izleme fırsatları sunmanın yanı sıra, öğretmenlerin müdahaleleri öğrencilerin öğrenme ihtiyaçlarına uyacak şekilde uyarlamalarına ve gelecekteki eğitimi buna göre ayarlamalarına yardımcı olacak kritik öğrenci odaklı veriler sağlar.

Öğrenci liderliğindeki kooperatif küçük gruplama ve karma yetenek gruplama da etkili olabilir. Öğretimsel zorluk, bu tür gruplardaki tüm öğrencilerin açıkça tanımlanmış rollere sahip olmasını ve hiçbir öğrencinin öğrenme görevinden dışlanmamasını ( veya devre dışı bırakmasına izin verilmemesini) sağlayan yapılar koymaktır . Etkili bir şekilde uygulandığında, küçük gruplar içinde işbirliğine dayalı öğrenme ve ortak çalışma ("çift paylaşım") öğrencilerin birbirleri için değerli insan kaynakları olmalarına olanak sağlayabilir.

Ek olarak, bir öğrenci beceri uzmanlığını gösterdiğinde, harika öğretmenler özgün uygulama ve yenilik yoluyla daha derin düşünmeyi ve öğrenmeyi destekler - merak ve sürekli öğrenme ve büyüme arzusunu teşvik eder ( örneğin proje temelli, probleme dayalı, tasarım odaklı düşünme vb.) .

4. Etkili öğretmenler, öğrencilerin öz değerlendirme ve öz değerlendirme yoluyla öğrenmelerine "sahip çıkmalarına" yardımcı olur.

İradeni insanlara zorlayamazsın. Farklı davranmalarını istiyorsanız,  kendilerini değiştirmeleri için onlara ilham vermelisiniz … ”  –Phil Jackson, Chicago Bulls

Etkili koçlar, kendi kendini analiz etme ve kendi kendini değerlendirme ( örneğin film çalışması ) yoluyla kişisel gelişimin sahiplenilmesini teşvik eder . Öz değerlendirmenin ve öz değerlendirmenin gücünü ve değerini bilirler ve sporculara kendilerini kendileriyle karşılaştırabilmeleri için düzenli olarak performans istatistikleri ve video görüntüleri sunarlar . Bu yapılar, sporcuların genel atletik performanslarını iyileştirmek için hangi alanlara odaklanmaları gerektiği konusunda hiçbir soru sormamalarını sağlar.

Etkili öğretmenler, kendini yansıtma ve öz değerlendirmeyi destekleyen protokoller ve rutinler oluşturarak öğrencilerinde öz farkındalık geliştirir. Öğrencilerin kendi öğrenme ilerlemelerini rutin olarak izleyebilmeleri için yapılar yerleştirirler. Bir sporcunun rutin olarak puan tablosunu kontrol etmek için mahkemede koşması gibi, öz farkındalığına sahip bir öğrenme kültüründeki öğrenciler, öz değerlendirme ve öz değerlendirme yoluyla kendi ilerlemelerini düzenli olarak izleme konusunda içsel bir ihtiyaç geliştirirler.

Kaynak: https://www.teachthought.com/pedagogy/4-key-characteristics-effective-teachers/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak