Eşi Farklı İlde Çalışan Ama İkameti Bulunduğu İlde Olan Öğretmen İkametinin Bulunduğu Yere Tayin İsteyebilir mi ?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Merhabalar Sedat Bey, sizden cevaplamanızı rica ettiğim soru eş durumu tayini ile ilgili olacak. Eşim Kocaeli Gebze'de özel sektörde çalışıyor fakar Tuzla'da ikamet ediyor. Ben ise İstanbul' un farklı bir ilçesinde görev yapıyorum. Eş durumu tayinine ilk defa başvuracağım. Tercih yaparken ikametkah adresinin bulunduğu Tuzla' yı tercih edebilecekmiyim yoksa sedece Kocaeli ilinden mi tercih hakkım olacak. Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
Cevap :

Bir öğretmenin eş mazeret atamasına başvuru yapabilmesi için yada bir başka deyişle mazeret atamasında başvurabileceği il veya ilçe, mazeretinin oluştuğu il veya ilçedir. Yani bir öğretmen mazeret atama hakkını eşinin çalıştığı yerleşim yerinden dolayı kazanır. Kendisinin veya eşinin ikamet ettiği ilçeden dolayı mazeret hakkı bulunmamaktadır. Sadece tercih döneminde büyükşehirlerde ikametlerinin bulunduğu okulları da tercih etme haklarına sahipler ama yazımın en başından beri vurguladığım gibi ikamet adresindeki okulları tercih edebilmeleri için yine en başta eşinin çalışmasından dolayı farklı bir ilçede mazeret durumunun varlığı gerekmektedir.

Bu şartlar altında farklı ilde çalışan eşinizden dolayı mazeret hakkınız sadece eşinizin çalıştığı ilde oluşur ki bu durumda sizin eşinizden dolayı mazeret atamalarına başvuraabileceğiniz yerleşim yeri sadece kocaeli'dir. Büyükşehirlerdeki öğretmenlere tanınan ikametinin olduğu yerlerdeki okulları da tercih etme hakkı ise mazeretinin bulunduğu il ile sınırlıdır.

Dolayısıyla ;

1) İstanbulda oturduğunuz ve eşinizin çalıştığı ve mazretinizin oluştuğu il Kocaeli olduğu için eş özrü atamasına sadece kocaeli ve ilçeleri olarak başvurabilirsiniz.

2) Her ne kadar öğretmenlere ekstradan ikamet adresindeki okulların da tercih etme hakkı tanınmış olsa da mazeretinin bulunduğu il ile sınırlı olduğu için İstanbul Tuzladaki ikamet adresinize tercih hakkınız bulunmamaktadır.

Kaynak: http://www.sedatdeger.com/soru-843-es-durumu.html

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak