Engelli Öğretmen Norm Fazlası Olabilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Engelli öğretmenler norm fazlası olabilir mi? Engelli öğretmenler nasıl norm fazlası olabilir? Engelli öğretmen norm fazlası olabilir mi?

08.09.2016 tarih be 29825 sayılı resmi gazete Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği 53 . Maddesinin 5 fıkrasına eklenen hükmüne göre, engellilik durumu devam ettiği süresince resen görev yeri belirlemede istisna oldukları bildirilmiştir.

Bulundukları kurumda, hizmet puanı itibariyle norm fazlası konumunda bulunan engelli öğretmenler, ilgi Yönetmelik hükümleri çerçevesinde sadece “tercihleri dışında, resen “ görevlendirme ve atamadan istisna tutulmalarına karşın, bazı kurumlarda norm fazlası olarak gösterilmemektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 03.06.2016 tarih ve 6122397 sayılı yazıları ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinin Ek-3 maddesinin 4. fıkrasına atıfta bulunarak norm kadro fazlası durumunda olan engelli öğretmenlerin engellilik durumu nedeniyle belgelerini ibraz ettiği sürece okulda norm kadro fazlası olarak görevine devam edebileceğini ve norm fazlalığı nedeniyle yer değiştirmeye tabi tutulamayacağını belirtmiştir.

Buna göre engeli öğretmenler norm fazlası olarak belirlenebilecek fakat resen görev yerleri değiştirilemeyecektir. Engelli norm fazlası öğretmenin yerine bir başka öğretmen norm fazlası olarak ta belirlenemeyecektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak