Emekli Olacak Öğretmenin İkramiyesi Ne Kadar?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Emekli olacak bir öğretmen, ne kadar emekli ikramiyesi alabilir? Emekli olacak öğretmenlerin alacağı, ikramiye tutarı ne kadar? 2024 Yılı itibariyle emekli olacak bir öğretmen, ne kadar ikramiye alabiliyor? Emekli olacak öğretmenler ne kadar ikramiye alıyor? 
 

2024 Yılı itibariyle, emekli olmayı düşünen öğretmenler için örnek ikramiye tutarı
Diyelim ki 30 yıldır görev yapan bir öğretmen, 2024 yılı itibariyle emekli olmayı düşünüyor. 30 Yıllık bir öğretmen bugün emekli olsa alacağı ikramiye yaklaşık olarak, 800 bin TL. Emekli maaşı ise yaklaşık olarak 23-24 bin TL civarında olacaktır.

Şimdi emekli olsa dahi bir öğretmenin, 30 yıllık emeği 800 bin TL olmamalıdır. Eskiden olsa emekli olan öğretmenler, alacakları ikramiyeyle bir ev alabiliyorken, bugün bu parayla bırakın ev almayı, bir araba almak dahi çok zor. 

Özellikle emekli olan öğretmenlerin maaşları da, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda geçinmesi neredeyse imkansız.

Öğretmenlerin görev yaptıkları süre içerisinde aldıkları maaş, 40 bin TL civarı. Ancak bunun içindeki 12 bin liralık seyyanen ödeme ve uzmanlık/başöğretmenlik tazminatları emeklilikte ikramiye ya da maaşa yansımamaktadır.

Öğretmenler ilerde 10-20 yıl sonra emekli olduğunda alacağı tazminat miktarı ve alacağı emekli maaşı bugünkü emeklilerin aldıklarından daha kötü, alım gücü daha az bir para olacak.

Bu yüzden bu durumu daha fazla dile getirip, sendikaları harekete geçirmek, yetkililere baskı kurmak, kanun yapıcılara bu haksızlığı düzelttirecek düzenleme yaptırmak gerekiyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak