Deprem Bölgesindeki Öğretmenlere Konteyner Verilecek mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ancak 10 ilimizde büyük bir felakete neden olan deprem sonrasında, büyük hasar gören illerde bulunan öğretmenler, görev yerlerinden ayrılmışlardı.
Özellikle Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta yerleşim yerleri, büyük hasarlar görmüştü.
Deprem bölgesindeki en büyük sorunlardan biri olan barınma sorunu nedeniyle, o bölgede görev yapan personeller, barınma sorununa çözüm beklemekte.

KONTEYNER SAĞLANACAK MI?

Hasarlı okullarda eğitim öğretim başlatılırken, okul bahçelerine çadırlar kurulmuştu. Çadır sınıf açmak kolay. Ancak öğretmenlerin barınması, çözüm bekleyen önemli bir sorun.

Deprem bölgelerinde öğretmenler bugüne kadar çadırlarda kaldılar, okul açık olmasa bile AFAD yönetiminde çeşitli işlere koşturdular. Bayramdan sonra okulların açılmasıyla tempolu, daha düzenli bir çalışma içine girecekler. Temizlik, hijyen koşullarının yeterince sağlanamadığı, bağımsız çalışma mekanının söz konusu bile olmadığı çadırlarda yaşayacaklar. Bölgeden bir öğretmen “Hele bir de çoluk çocuk varsa, işler iyice zorlaşıyor.” diyor.

Öğretmenlere konteyner ya da kiremit evler sağlanması yönünde bir çalışma yapıldığı söyleniyor. Ancak somut bir bilgi yok. Konteynerler öncelikle evi tamamen yıkılanlara, sonra eşini veya çocuğunu kaybedenlere verildi, aile nüfusu sayısına göre de öncelik gösterilmişti.

Kalacak yeri olmayan öğretmenlere, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalmak isteyen varsa başvuru yapması yönünde çağrı yapıldı. Ancak her yerde KYK yurdu yok ve oralardaki boş kapasitenin yeterli olmayacağı ifade ediliyor. Aileler açısından ise uzun dönem yurtta kalmanın da oldukça zor olacağına dikkat çekiliyor.

Z. RUHSAR ŞENOĞLU - Aydınlık

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak