Daha İyi Bir Öğretmen Olmak İçin Okuldan Çıkın!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Her öğretmenin daha az yorgun olmak ve işlerini daha verimli bir şekilde kullanmak istiyorlarsa yapabileceği ve yapması gereken bir şey vardır:

Çocuklar ayrıldıktan kısa bir süre sonra çalışmayı bırak. Eve git.

Öğretmenlerin okulda geç kalmasının birçok nedeni var. Bazıları ayrılacak son kişilerden biri olmaktan gurur duyar. Geç gecelerinin, öğrencilerine daha büyük bağlılıklarını yansıttığına inanıyorlar. Sert bir işçi olarak itibarlarını severler. Diğerleri çabuk ayrıldıklarında kendilerini suçlu hissederler. Yanlış yönlendirilmiş bir sorumluluk duygusuyla çalışmaya devam ediyorlar. Tembel ve kayıtsız olarak düşünüldüğünden korkarak, başkalarının kendileri hakkında ne düşüneceğini endişelendiriyorlar. Birçok öğretmen meseleyi seçmiş gibi davranıyor. Komitelerde, okul sonrası kulüplerde koşuyorlar ya da işlerini bitirdikten sonra yapacakları çok şey var.

Nedeni ne olursa olsun, okuldan sonra geç kalmanın onlara daha iyi bir öğretmen olduğunu düşünüyor. Ama yanılıyorlar.

Sağlığınız için eve gidin
Sırtım acıtmaya başladığında geçen gün koşu yapıyordum. Devam etmeye çalıştım ama daha da kötüye gitti. Bu yüzden koşmayı bıraktım ve sırtım anında daha iyi hissediyordu.

Restoranlar, cipslerinin büyüklüğüyle çıldırmışlar.


Yani, şu şeye bakacak mısın?


Ben yaklaşık yarısı doluyum. Ben de onları yemeyi bıraktım.

Akıllı insanlar, bedenleri onlara söylediğinde vazgeçer. Kimse bu konuda kötü hissetmiyor. Ama işe geldiğinde, birdenbire biz Süpermen olduğumuza inanmaya başlarız ve ne kadar yorgun olsak da gidebiliriz ve devam etmeliyiz.

Öğretim, eşsiz bir iştir. Çok yorucu olmasının nedenlerinden biri, bütün gün “açık” olmamız gerektiğidir. İşi düzgün yapmak için iyi dinlenmeniz gerekir. Hevesli ve gözlemci olmalısın. Eve gitmek yardım edecek.

Eve vardığımda, kendim için sahip olduğum zamanı en üst düzeye çıkarmak istiyorum. Gece saat beşte evdeyken, istediğimi yapmak için altı saatim var. Bu güzel bir denge. İşe, işe gidip çalışmaya ve çalışmaya çalışmak için on saat, kişisel yaşamım için altı ve sekiz saat uyku. Çünkü kişisel zamanıma değer veriyorum, eve geç geleceğim herhangi bir gün geç geceye ve uykusuzluğa yol açar.

Eve erken gelmek, daha erken yiyebileceğiniz anlamına da gelir. Yatağa gitmeden önce vücudunuzun daha uzun süre akşam yemeğini sindirecek ve yemek yemeye erken saatlerde yemek vermeniz yeterli olacaktır, böylece rahatsızlık vermeden egzersiz yapabilirsiniz.

Daha İyi Bir Öğretmen Olmak İçin Çıkın
Pek çok öğretmen okuldan sonra çalışır çünkü yapacak işleri vardır, ancak bunu yapmak için mümkün olan en kötü zamanı seçmişlerdir. Günün sonunda irade gücünüz tükendi . Willpower sınırlıdır ve bir kez bittiğinde sadece yemek ve uyku onu geri yükleyebilir. Willpower, kendiniz kontrol kağıtları hazırlamak, makaleler okumak, dersleri planlamak ve e-postalara dokunarak cevap vermek için ihtiyacınız olan şeydir. İrade eksikliği, okul sonrası çabalarınızın etkisiz olacağı anlamına gelir. Sen daha kolay meslektaşları ile Facebook veya dedikodu kontrol etmek daha cazip ve vücudun yakıt ihtiyacı olduğu için bulabileceğiniz her türlü yemek salonuna kafa daha yatkın, dikkati olacak.

Parkinson Kanunu da size karşı çalışıyor. Çalışmanın mevcut zamanı doldurmak için genişleyeceğini belirtiyor. İlk iki kitabımı yazdım ve her iki ayda bir Öğretmen Kaybeden ve Mutlu Öğretmene Öğretmen Kitabı'nı yayınladım . .

Bu işte Parkinson Yasası ve okuldan sonra masanızda otururken size çarpacak. Belirli bir miktarda işi tamamlayana kadar çalışmak yerine, kendinize 30 dakika verin. Daha odaklanmış olacaksınız, işiniz daha iyi kalitede olacak, dikkat dağıtıcı veya sevimli ama gereksiz ekstraları ortadan kaldıracak ve bitmiş olacaksınız. Kendine daha az zaman ver, ve daha çok işin olur.

Daha İyi Bir Kişi Olmak İçin Çıkın
Psikologlar sabah ahlakı dedikleri bir şey keşfettiler . Temel olarak, sabah daha iyi bir insansın. Vücudunuz, irade ve karar verme dahil olmak üzere hemen hemen her şey için glikoza ihtiyaç duyar. Öğretmenler çok fazla irade harcadıklarından ve bir sürü karar aldıklarından, glikozu oldukça hızlı bir şekilde yakarız. İşler bittiğinde yorgun, huysuz, sabırsız, tatlılar ve diğer abur cuburlar için daha güçlü isteklere sahibiz ve daha güçlü duygular yaşıyoruz. Hepsi de kötü kararlara yol açıyor. Sabah ahlakı etkisi, diyetinizi sabahtan ziyade geceleri mahvetme olasılığınızın daha yüksek olduğunu ve insanların neden öğleden sonra yalan söylemek, hile yapmak ve çalmak gibi ahlaksız davranışlarda bulunma olasılığının olduğunu açıklıyor. Okul, kötü kararlar alma olasılığınız yüksek olduğunda, olmasını istediğiniz bir yer değildir. Eve git.

Bunu okuyan pek çok öğretmen, okuldan sonra hala kalacaktır çünkü işlerinde etkili olmanın tek yolu olduğuna inanıyorlar. Aşırı çalışma kültürüne kurban gittiler. Yani sormak için adil bir soru: Daha uzun saatler sizi daha üretken yapar mı?

Araştırma açıktır. Daha fazla iş daha fazla çıktıya eşit değil. Bir çalışmada yöneticiler, 80 saatlik haftalar çalışanlar ile sadece rol oynayanlar arasındaki farkı anlayamadılar (aslında daha kötüsü). Çok sayıda çalışma, aşırı çalışmaların sağlık sorunlarına, uyku yoksunluğuna, depresyona, kalp hastalığına, hafıza kaybına ve daha fazla alkolik içeriğe neden olan strese neden olduğunu göstermiştir. Araştırmacılar ayrıca, çok fazla çalışmanın, iletişim kurma, yargılama yapma, diğerlerinin sözsüz dili okuma ve duygularınızı modüle etme becerilerinizi bozduğunu da bulmuşlardır.

“Öldüğümüzde, bizim öykülerimizin, toplumun başarıyı tanımladığı şekilde hayatlarımızı çok farklı şekilde kutladığını fark ettiniz mi?”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak