Corona Virüsü Tatilinde Öğretmenlerin Şehir Dışına Çıkmaları Yasak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Eğitim İş Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Maksut BALMUK, corona virüsünden dolayı yapılan tatilde öğretmenlerin şehir dışına çıkmalarının yasak olmadığını anlatan bir yazı kaleme aldı.

16 Mart Pazartesi'den itibaren ilk ve orta dereceli okullar başta olmak üzere MEB'e bağlı kurumlarda tatil haberleri geldi. MEB'in bugün yayınladığı ve 81 il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen genelgede, öğretmenlerin bu tatilde şehir dışına çıkmaları yasaktır diye bir kısıtlama olmadığı görüldü.
Bazı müdürlüklerimiz, öğretmenlerin izin almaksızın ve rapor almaksızın şehir dışına çıkamayacakları yönünde resmi bildirimlerinde bulunmaktadır. Bu konudaki örnek bir mesaja yazının sonunda yer verilmiştir.

Bu mesaj içeriğini yazan yöneticiler yanlış değerlendirme yapmaktadır. Burada; Sayın bakanın dün akşam zorunlu olmadıkça öğretmenler il dışına çıkmasın söyleminden vazife edinme söz konusudur.

Mevzuatımız açık ve nettir. Öğretmen idari izinli olduğunda il dışına çıkabilir. Örneğin dini bayramlarda idari izin uygulaması yapılır ve memurlar il dışına izinsiz çıkarlar.

Kaldı ki bugün bakan imzalı yayımlanan yazıda da il dışına çıkışla ilgili bir kısıtlama yoktur.

Kaynak: https://www.memurlar.net/haber/892091/ogretmenlerin-il-disina-cikisi-yasak-mi.html

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak