Bundan Sonra Tüm Öğretmenler Sözleşmeli Olarak Atanacak.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bakan İsmet Yılmaz:  öğretmen atamaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz önümüzdeki süreçlerde gerçekleşene öğretmen atamaları sözleşmeli olarak devam edecek dedi. 

Bakan İsmet Yılmaz'ın öğretmen atamalarına ilişkin önemli açıklamalrı şu şekilde
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda yapmış olduğu konuşmasında ayrıca öğretmen alımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Öğretmen alımlarına ilişkin olarak geçmiş dönemlere dair bilgiler aktaran Bakan Yılmaz kadrolu öğretmen istihdamının 900 bin, sözleşmeli öğretmen sayısının ise 50 bine yakın olduğunu söyledi. 

Bundan sonraki süreçlerde yapılacak olan öğretmen alımlarına yönelik çok önemli bir açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmenlerin artık sözleşmeli olarak alınacağını söyledi. Sözleşmeli olarak alınacak öğretmenlerin kadroya alınma süresine ilişkin de bilgiler veren Bakan Yılmaz bu öğretmenlerin 4 yıl sonunda kadroya geçirileceklerini söyledi. 

"Bundan sonraki süreçte öğretmen istihdamını sözleşmeli gerçekleştireceğiz. Dört yıllık çalışma süresi sonunda bu öğretmenlerimizi kadroya alacağız. Milli Eğitim'deki ilgili personel sistemini uygulamaya devam edeceğiz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak