Branşlara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Yıl 2021 ama hala atama bekleyen öğretmen sorunu çözülemedi. 
Ülkemizde maalesef özellikler son yıllarda, atama bekleyen öğretmenlerin atanamaması ve bu yüzden sayılarının her geçen sene artması en önemli gündem konularının başında gelmekte.
Her sene yapılan öğretmen atamalarının yetersizliği, eğitim fakültelerinden mezun olduktan sonra, yığılmalara neden olmakta.
Atama bekleyen öğretmen sayısı her geçen sene artarak katlanmakta. Peki hangi branştan kaç öğretmen atama bekliyor
Yayınlanan son istatistiklere göre; 
 
Atama Bekleyen Bölümlerde 1. Sınıf öğretmenliği. Milli Eğitim Bakanlığı her yıl düzenli olarak ihtiyaç duyduğu kadar bölümlerden öğretmen alımı yapıyor. Geçmiş yıllardan günümüze kadar birikme yoluyla gelen atanamayan büyük bir kitle var. Sınıf Öğretmenliğini bitirerek formasyon alan 3007 kişiyle sınıf öğretmenliği atama bekleyen öğretmen sayısında açık arayla birinci sırada.

 
1839 kişi ile İkinci Sırada Din Kültürü Öğretmenliği 1731 kişilik İngilizce öğretmenlerini 1699 kişi ile ilk öğretim Matematik öğretmenleri takip ediyor. Geçmiş yıllarda bölümlere olan yığılmalar sonucu oluşan rakamların devlet kadrolarına atanma şansları ise her geçen gün azalıyor. Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik Öğretmenliğini Tarih, Sınıf Öğretmenliği ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği takip ediyor. Elimizde olan verilere göre branşlara ayrılmış atama bekleyen öğretmen sayıları şöyle; 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak