Birinci Sınıf Öğretmenleri İçin 5 Önemli Fikir

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İlk yılımdan önceki günlerde bir öğretmen olarak yapılan beklentiyi hatırlıyorum. Öğrenciler beni sever mi? (Yaptılar.) Ben berbat olur muyum? (Oh evet.) Başarılı olur muyum (umarım öyle olur.) Eğer birinci sınıf öğretmeniyseniz ya da yakında bir çaylak olursanız, yeni kariyerinize nasıl yaklaşacağınız konusunda en iyi bilmeniz gerekenler:

1. İlk önce saygıyı hedefleyin.
İlk gün sınıfınıza girdiğinizde, öğrencilerinizle arkadaş olmaya çalışmanın dürtüsünü hissedebilirsiniz. Bu bana oldu - altıncı sınıf öğretmeniydim ve parlak, gösterişli bir öğrenci grubu vardı ve onların beni sevmelerini istedim. Bu yüzden, havalı öğretmen olmaya çalıştım ve arkadaşları gibi davranmaya çalıştım. Bu benim tarafımdaki kötü bir hamleydi. İlk başta eğlendik, ama onlara ihtiyaç duyduğumda ciddi olmalarını sağlamak gittikçe zorlaştı ve zaman zaman lax tutumumdan faydalanmaya çalıştıklarını fark ettim. Sonunda, daha gaf ve ciddi olmak zorunda kaldım ve öğrencileri müdürün ofisine yönlendirmeye başladım. Gerekliydi, ama aynı zamanda işleri yapmanın zor yolu.

Deneyimlerimden öğrendiklerim, önceliği sağlam ve otorite olmak (daha da değil!) Olmanın çok daha kolay olması ve herkesin sınırlara saygı duyması ve önceliğin sadece eğlenmek değil öğrenmeyi takdir etmesinden dolayı daha kolay olmasıydı. Diğer sınıflarım daha da eğlendiler çünkü beklentiler makul ve hepimiz birbirimize saygı duyuyoruz.

2. Kendinizi hızlandırın.
 
Her dönem için her öğrenci için bireyselleştirilmiş bir rapor gerektiren bir okulda okudum. Oldukça temel şeyler ve tüm öğretmenler çalışkan ve kapsamlıydılar. Ancak bir sene bu raporları “ekstra mil” hedefine ulaştıran bir öğretmen gösterdik. Sınıf aktiviteleri yapan tüm öğrencilerin fotoğraflarını çektiler, tüm raporları yapıştırdılar ve gerçekten onları sadece ötesine taşımaya çalıştılar. güçlü bir iletişimci.

Kalbi doğru yerdeydi, ama ebeveynler bekledikleri gibi davranmıyorlardı ve diğer öğretmenler onun kendisinden daha azını hissettiriyordu. Müdür hatta onun hakkında konuştu; çaba takdir edilirken, üzerinde çok fazla zaman harcamaya gerek yoktu. Bu öğretmen içeri girdi ve bunu devam ettireceğinden ısrar etti, çünkü onun atasözü “çağrı kartı” haline getirecekti. Ancak, bir dahaki sefere daha az çaba harcadı, ve daha da az bir süre sonra da terim. Sonunda pes etti ve süreç tarafından farkedilir bir şekilde cesaret kırıldı.

Daha fazla gitme demiyorum ama öğrenmen gereken çok şey var ve ilk yıllarında yapacak çok şey var. Daha deneyimli eğitimcilerden ipuçları alın ve derecelendirme ve PTM'ler ve sınıf gözlemleri için enerjinizi koruyun. Daha deneyimli öğretmenlerden bahsetmişken…

3. Kıdemli öğretmenlerle arkadaş ol
Kariyer olarak öğretmeyi seçmiş olmanız gerçeği sizden konuşur. Şimdi yıllarca hatta on yıllardır yapmış olan insanların tipini düşünün. Bunlar biraz cesur yürekli millet, ve onlar sizin nihai öğretim rehberiniz. İlk yıldaki işiniz, sağlam bir sınıf çalıştıran eşit parçalardır ve bunu bilen öğretmenlerden nasıl daha iyi öğrenileceğini öğrenir.


 
Önlemin bir kelimesi - aşırı nezaketsiz olmaktan kaçının. Emektar öğretmenlere öpmek istemezsiniz çünkü her gün bir sahtekarlık yapabilirler. Bunun yerine, onlar kadar sıkı çalışmak için orada olduğunuzu kanıtlayın ve onlara size ne öğretmek istediklerini görmek istediğinize ve göstermeye istekli olduklarını gösterin. Ciddiyetli ve çalışkan ol ve uzun zaman önce sana saygı duyduğun kadar saygı göster.

4. Açık fikirli ve öğrenmeye istekli olun.
Aynı hatlar boyunca, onu bulabileceğin bilgelik al. Öğrencilerinizden, velilerinden ve yönetimden öğreneceğiniz, hatta gözaltı personelinin sizin için ipuçları olacaktır. Birini, hemen sizin için anlamlı olabileceklerden farklı bir strateji kullanarak gördüğünüzde, nedenini sorun. Ve her zaman küçük şeylere dikkat etmeye çalışın.

Göz önünde bulundurulması gereken başka bir şey, işleri farklı bir şekilde denemek. Bir öğrenci öğretmeni veya bir üniversite öğrencisi olarak, muhtemelen teoride en çok neyin işe yaradığını öğrendiniz. Ayrıca, herkese ne kadar harika olduğunuzu gösterip uygulamak ve göstermek istediğinizde harika fikirleriniz olabilir. Bekleyin. Diğer öğretmenlerinize benzetmeye çalışın ve yönetimin ne istediğini dinleyin. Nasıl yapılacağını öğrenin - muhtemelen öğrendiklerinden farklı bir şekilde yapmaları için bir sebep vardır.

5. Biraz eğlenin.

 
Tavsiyemin geri kalanını takip ettiysen, muhtemelen okulda biraz eğlenmene bağlısın. Tüm disiplin ve en iyi-ileriye dönük saçmalıklardan sonra, bir eğitimcinin tüm iş ve oyunsuz olduğunu düşünebilirsiniz. Yanlış. Raylarda her şey varsa, öğrencileriniz ve sınıfınız için bir şeyler yapma zamanı.

Yaratıcı ol. Sadece film günü yapmayın - bu yedekler için. Bir saha gezisi yapabilir misin? Bir tane plan yap ve orada bir yerlerde dondurma var. Müzik paylaşım günü mü? Dikkatli olun, ama bu bir sınıf için en iyi bağ deneyimlerinden biri olabilir. Bir spor aktivitesi yapın, hatta çocukları erken çağırın ve saklambaç veya dondurarak etiketleme sınıfı yapın.

Derslerin de sıkıcı olması gerekmiyor. Sınıfta yaşadığım en eğlenceli şey, birlikte okuduğumuz bir şeye güldüğümüz ya da birbirimizi oyun oynadıklarında ve hata yaptıklarında oldu. Bir okuma gününü bir skeç gününe çevir. Dersle ilgili müzik çalın. Disiplinli bir sınıftan eğlenceli bir sınıf geliyor ve eğlenceli ve rahat bir sınıftan öğrencilerin açabileceği ve ilham alabileceği bir kültür geliyor. Ve bu zaten bütün nokta, değil mi?

Kaynak: https://www.boredteachers.com/teaching-and-career-tips/5-vital-tips-for-first-year-teachers

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak