Bir Öğretmen Veli işbirliği

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Halbuki genelgeçer öğretmen davranışı şöyle olabilirdi: çocuğunuzda duyu bütünleme bozukluğu var, RAM a ya da özel kliniğe gidin, benim doldurmam için bir anket verecekler, onu dolduracağım, size kapalı zarfta vereceğim, götüreceksiniz, buna göre doktor çocuğunuza ilaç verecek.
Ama böyle olmuyor. Veli duyu bütünleme bozukluğu hakkında günlerce araştırma yapıyor. Çocuğuna uyan bir durum bulamıyor. Sonunda Avustralya kökenli bir anne grubu buluyor, bunlar bir ilacın yan etkisinden bahsediyorlar. Singulaire denilen bu anti alerjik ilacı çocuk da kullanmaktadır. Sözkonusu ilaç bedende histamini bloke ederek alerjik reaksiyonları engellemektedir. Histamin ise bedenin hemen her yerinde vardır. Mide, bağırsak, kaslar, sinirler vb. İlacın yan etkileri bu bölgelerden hangisinin histamin engellenmesine tepki verdiği ile ilgiliydi. Midenin verdiği tepki mide koruyucu ile engellenebilirdi. Nitekim bu ve benzeri yan etkiler ilacın prospektüsünde yazıyordu.
Annelerin kurduğu grup ilacın yazılmayan yan etkisi üzerineydi. Doktorlar ve ilaç şirketi ilacın çocuklarda duyu bütünleme bozukluğu, dikkat eksikliği ve benzeri sözde bozuklukların belirtilerine yol açtığını kabul etmiyorlardı, bu yan etkiler prospektüsde yoktu.
Anneler, ilacı kestiklerinde çocuklarda duyu bütünleme bozukluğu olarak nitelenen şeyin belirtilerinin kaybolduğunu, sinir sistemlerinin daha normal çalıştığını farketmişlerdi.
Veli bunun üzerine öğretmene haber vermeksizin çocuğunun kullandığı singulaire ilacını kesti, bir hafta bekledi ve öğretmenden geri bildirim almaya gitti. Artık çocuk kalemi bastırmıyordu, öğretmen bulgular hakkında bilgilendirildi.
Veli öğretmenin başlanğıçtaki varsayımını da yanlış olmasına rağmen çöpe atmadı. İlk fırsatta bir duyu bütünleme uzmanına başvurdu. Çocuk gözlendi, böyle bir bozukluğu olmadığı anlaşıldı. Ancak uzman daha fazlasını söyledi: çocuk kinestetik bir öğrenici idi ve sınıfta hareket etme ihtiyacı duyuyordu. Veli bunu öğretmene iletti. Öğretmen daha önce anlam veremediği davranışların nedenlerini artık bildiğini ve daha hoşgörülü olacağını söyledi.
Sonuçta, öğretmenin çocuğun kalemini bastırarak yazdığı gözlemi bir ilacın bırakılmasına ve çocuğun öğrenme tarzı üzerinde bilgi edinilmesine olanak verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak