BİR ÖĞRETMEN OLMAK 

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 Öğretmenlik,  vicdan mesleğidir. Kendisine emanet edilen çocuklara gözü gibi bakmalı ve emanete hıyanet etmemeli. 
 Kendine verilen emaneti tek düze getirmemeye çalışmamalı, her çocuğu olduğu gibi kabul edip o çocuğa nasıl bir şeyler katabilirim diye düşünmeli. 
 Her hareketli ve dikkat dağınıklığı çocuğa elinden gelen bir şey yapmadan ‘ Bu çocuk ilaç kullanmalı ‘ dememeli.. Çünkü her çocuğun farklı dünyası olduğunu öğretmen bilmeli ve ona göre bütün çözümleri denemeli eğer olmazsa PDR’ye yönlendirmeli.. 
 Aile ile işbirliği adına elinden geleni yapmalı. Kendisini her şekilde , her yaşta ve her zamanda geliştirmeli. Çocuklara dersi daha nasıl iyi anlatabilirim diye düşünce icinde olmalı. 
 İsin icinde çocuk varsa, yapılan her şeye dikkat etmeli. Dikkatsizce yapılan bir hatadan dolayı çocuğun yüreğinde kırıklık olup onu hayatı boyunca unutamayacağını aklından çıkarmamalıdır. 
 Türkiye’de öğretmen olmanın zorluğunun farkına varıp mesleğini aşk derecesinde sevmelidir. 
 Bir sorunla karşılaştığında kendince bir şeyler  yapıp sonuca gitmediğinde , ‘ Bundan adam olmaz ‘ dememelidir. 
 Bir cocugun yüreğine giden yolu bulmak icin her yolu denemeli, her yoldan çözüme gitmek için elinden geleni yapmalıdır. Unutulmamalıdır ki, sebepleri değiştirmezsek sonuc değişmeyecektir. 
Kendini bilmez anne ve babalara karşı isini en güzel şekilde yaptığını göstermeli ve işine kimseyi karıştırmamalıdır. 
 En önemlisi mesleğini aşk derecesinde sevmeli.. Kendine verilen tohumları sulamalı ve bahçesinde güller dermeli ki , bahçıvan da gül koksun.. Sonra etraf gül koksun... Sonra her yer gül koksun... 
 Anneler ve babalar, kendi öğretmeniniz böyle olmayabilir ancak her öğretmenin yoğurt yiğisi farklıdır. Bırakın işlerini rahatça ve güvenle yapsınlar... Ögretmenden çok öğretmen olmayın.. Kendini güveden  hisseden  bir öğretmen her zaman isini en güzel şekilde yapmıştır 
 Ve en önemlisi öğretmen arkadaşlarım, bize emanet edilen yavruları heba etmeyelim... Ve emaneti en güzel şekilde gözümüz gibi bakalım...

 Mehmet Akif Ersoy İlk Öğretim Okulu'da.

Alıntı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak