BEN ÖĞRETMENİM !

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sağda solda, sosyal medyada ,okullar tatil,öğretmenler yata yata maaş alıyor diyenlere cevaben...
   Ben öğretmen olmak için 16 sene dirsek çürüttüm. Üniversite sınavını kazanmak için eşşek gibi çalıştım. Sen o ara Eda'yı koluna takmış sahilde geziyordun. 
   Üniversiteyi bitirdim.Yetmedi KPSS'yi kazandım. Sen hâlâ Muratla sahilde turluyordun. 
   Erzurum'un tek öğretmenli bir köyüne atandım.
   Sen hiç 5 sınıfı bir arada okutmanın nasıl birşey olduğunu bilir misin? Nerden bileceksin? O ara sen Ayşeyle beştaş oynuyordun.
   Peki sen o tek odalı öğretmen lojmanının kapısının önünden Karasu'daki belediye çöplüğüne inen kurt sürülerinin hırlama ve ayak seslerini işiterek uyumaya çalıştın mı hiç? Nerdee. O ara sen Mehmetlerle okeye dönüyordun. 
   Sabah kalktığında içine tarantula girmiş ayakkabıyı giyip hastanelik oldun mu hiç? Nerden olacan. O ara sen Ahmetlerle top peşinde koşturuyordun. 
   Peki sen hiç Milli Eğitime evrak yetiştirmek için eksi 40 derecede buzun üzerinde 3 km yürüyüp donma tehlikesi geçirdin mi hiç? Nerde geçirecen o ara sen sıcacık yatağında mışıl mışıl uyuyordun.
   Tatile gitmek için hazırlanırken ,sana küçücük bir çocuk, öğretmenim hani söz vermiştin bizi hiç bırakmayacaktın dedi mi? Ve sonra o küçücük kuzuya sarılıp beraber ağladın mı hiç? Nerde ağlayacaksın. O ara sen Fatmayla sinemada komedi filmi izleyip katıla katıla gülüyordun. 
   Anan baban yanında yokken, bi başınayken, hastalandığında sana bakan ,yemeğini getiren Rıza Amcan, Vesfiye Teyzen oldu mu hiç senin? Anadolu insanının sıcaklığını ve samimiyetini hissettin mi hiç? Nerden hissedeceksin. O ara sen Ahmet'le Uludağ'da kayak yapıyordun. 
   Sen Siverek'in Karacadağ eteklerindeki köyü bilir misin? Hani elektriği gittiği zaman 10 gün gelmeyen ,geldiğinde 1 saat sonra geri giden. Su şebekesi olmayan ,taşıma suyla değirmen döndürülen. Sen hiç banyosu, tuvaleti, mutfağı olmayan okulun müdür odasında kaldın mı? Nerde kalacan. O ara sen Ayvalıktaki yazlığında oda beğenmiyordun. 
   Sabahları tuzağa yakalanmış farelerin cikciklemesiyle uyandın mı hiç? Her gün okulun taş duvarlarının arasından çıkan yılanları öldürdün mü hiç? Gece yatarken ya o yılanlar beni sokarsa diye düşünerek tıslamalar arasında uykuya dalamadığın oldu mu hiç? Nerdeee. O ara sen Konyaaltı Plajında Sibellerle  gitar çalıp romantizmin tadını çıkarıyordun. 
   Peki sen hiç Urfanın bir mahallesindeki okula atanıp ilk gün sınıf listende 66 öğrenciyi gördün mü hiç? 66 değil 6 öğrenciyi, ders anlatmanı geçtim, 5 dakkalığına sustur alnından öperim senin.
   Ömründe hiç 1.sınıf okuttun mu sen? Sesleri öğretecem diye ses tellerin sürekli iltihaplanıp, faranjit olup bütün kışı antibiyotiklerle geçirdin mi hiç? Nerde geçirecen. O ara sen Elayla el ele açık hava sahnesinde çalan şarkıya eşlik ediyordun.
   Peki senin yeni okumaya geçen 1.sınıf çocuğun oldu mu hiç? O ,parayla satın alınamayan duyguyu bilir misin sen? Anlatmayayım, anlayamazsın çünkü. Yaşaman gerek !
   Sana atfettiklerimin çoğunu ben de yaptım ve yaşadım. Ama benim yaşadıklarımın hiç birini sen yaşamadın. Yaşayamazsın. Çünkü öğretmen değilsin. Aramızdaki fark bu.
   Gelelim bu güne değerli kardeşim.
1. Virüsü ben çıkarmadım. 
2. Okulu ben tatil etmedim.
3. Devletim şimdi desin sabah okuluma gider, akşam evime dönerim.
   Ve daha da önemlisi çok bilmiş kardeşim;
Ben okul tatil olsa da evden çalışıyorum. 
Sabah 8.15 canlı dersle başlıyorum. 
Watsap problem çözümüyle devam ediyorum.
O gün yapacakları etkinliklerin resmini çekip gönderiyorum . Çocuklar etkinlikleri yapıp resmini çekip bana gönderiyorlar. Yıldızlarını ver geri gönder. Akşam 8 de etkinlik cevaplarını gönderiyorum. Kaç öğrencin varsa günlük  7-8 sayfayı çarp bakalım kaç sayfa yapıyor?
   Tabi bu arada eba dan ve egitimhaneden odevlendirme yap, onların takibini yap.
    Online dergi gönder, kitap gönder. Tabi okuduklarından emin olmak için gün içerisinde dergi içinden sorular sor. Cevaplarını değerlendir. Sayayım mı daha birader...
   Ve ben bunların hepsini gönülden yapıyorum. Kimse kafama silah dayamıyor yapmam için. Çünkü ben öğretmenim!!!!!!
   Şimdi bir hesap yapalım öğretmen olamamış kardeşim. 
    Ben okula gitsem günde 6 saat çalışacaktım. Şimdi 12 saat çalışıyorum. Yani 6 saat fazla mesai yapıyorum. Sen ve senin gibi düşünenlerden fazla mesai ücretimi istiyorum.
   GÖNDER!!!!!

Alıntı

Anahtar Kelimeler:
BEN ÖĞRETMENİM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak