BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ TEK SUÇLU MU?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bu gün "Beden Eğitim Öğretmenleri òğrencilerin önüne bir top atıp, oynayın demekten başka bir şey yapmıyorlar." Minvalinde bir paylaşım vardı gurupta. Böyle işleyenlerde var muhakkak. Hatta çok. Lakin ben 50 yaşında bir öğretmen olarak planda olmadığı halde her hafta bir branş ve disiplin uyguluyorum. Bir ders teori bir ders pratik. Bana iki ders yetersiz bile geliyor. 
Amaaaa öyle yapan arkadaşlarıda kesinlikle en son suçlu buluyorum. Eğitim sistemi bunu dayatıyor. Veli, Òğretmen ve idarecilerin çoğu bile sporla uğraşan çocukları fuzuli zaman harcamakla itham ediyor. Spor yapacağına test çöz diyor.
Çoğu okulda idareciler, Beden eğt dersinde òğrenciler soru çözsün diyor.
En önemlisi de okulların yüzde doksanında bir spor mekanı ve spor malzemesi yok. Ben kendimde yüzde doksan imkanlarımla temin ediyorum. Lakin her öğretmen de bu imkan olmayabilir. Yada yapmak zorunda değil. Okullar hiç bir katkısı olmayan testler ve denemeler için milyarlar harcayıp fotokopi makinaları, toner ve kağıt almak zorunda kalıp, bir top bile almıyorlar.
Yani suçlu Beden Eğitimi öğretmeni değil. Öğretmeni bu davranışa iten eğitim sistemidir.
Son söz olarak eğer akademik başarının yanında sağlık, ve Psikolojik olarak zinde, huzurlu, öz güvenli hatta başarılı bir nesil istiyorsak çocuklarımızın spor ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri okullarda tesis etmemiz lazım.
 

Alıntı: Ayhan Gül

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak