Başarılı Öğretmenlerin Farklı Yaptığı 25 Şey

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir öğrenciye okulda başarılı olmasını sağlayan bir şey sorarsanız, muhtemelen fantastik yeni kitap veya video konferans dizilerini duymazsınız. Büyük ihtimalle şöyle bir şey duyacaksınız: “Hepsi Bay Jones'du. O asla benden asla vazgeçmedi. ”

 
Öğrencilerin başarılı bir eğitimden aldıkları şey genellikle, konularına tutku ve ilham veren bir öğretmenle kişisel bir bağlantı kurar.

Başarıyı ölçmek zordur ve akademi dünyasında, eğitimciler öğrenmeyi nasıl nicelleştireceklerini sürekli olarak yeniden değerlendirmektedirler - ancak sorulması gereken ilk ve en önemli soru şudur: Öğretmenler öğrencilerine ulaşıyor mu?

İşte başarılı eğitimcilerin yaptıkları 25 şey farklı.

1. Başarılı öğretmenlerin açık amaçları vardır

Yeni bir yere seyahat ederken doğru yolu kullanıp kullanmadığınızı nasıl anlarsınız? Yol işaretlerini ve bir haritayı kullanıyorsunuz (bugünlerde SIRI veya GPS olabilir). Eğitim dünyasında, öğrencilerinizin hedefleriniz hedefinize giden yol işaretleri olarak hareket eder. Planın harita. Bir plan yapmak , müfredatınızda yaratıcılık eksikliğini göstermez. değil, yaratıcılığın gelişeceği bir çerçeve sunar.

2. Başarılı öğretmenlerin bir amaç duygusu vardır.
Hepimiz “destansı” çalışma günleri ile her zaman kutsanamayız. Bazen hayat sadece sıradan ve can sıkıcıdır. Büyük resmi görebilen bir amaç duygusu olan öğretmenler, zor ve sıkıcı günlerin üzerine binebilirler çünkü gözleri yolun aşağısında bir şey üzerinde.

3. Başarılı öğretmenler anında geri bildirim olmadan yaşayabilirler

Bir ders planı üzerinde ter dökmekten daha kötü bir şey yoktur, sadece öğrencilerinizin bir gülümsemeden ya da “Harika bir iş öğretme” kadar sınıfa çıkmalarını sağlamaktır.% 100 vermek ve anında sonuçları görmemek zordur. Bu anlık tatminden yararlanan öğretmenler yanacak ve hayal kırıklığına uğrayacaklar. Öğrenme, ilişkiler ve eğitim, bir bahçeyi beslemek gibi dağınık bir çabadır. Büyümek zaman alır, biraz kirlenir.

4. Başarılı öğretmenler öğrencileri ne zaman dinleyeceğini ve ne zaman onları görmezden geleceğini bilir

Yukarıdaki bahşişlerin sağ tarafında, öğrenci geri bildirimleriyle birlikte ayırt etme kavramı vardır. . Öğrencilerini hiç dinlemeyen bir öğretmen sonuçta başarısız olur. Her zaman öğrencileri dinleyen bir öğretmen sonuçta başarısız olur. Ne zaman dinleneceğini ve uyarlanacağını ve ne zaman söyleyeceğimizi bilmek için hiç çaba sarf etmiyoruz. “Hayır, biz bu şekilde gidiyoruz çünkü öğretmenim ve uzun soluklu resmi görüyorum.”

5. Başarılı öğretmenlerin olumlu bir tutumları vardır.

Olumsuz enerji zaps yaratıcılık ve başarısızlık korkusu için güzel bir üreme alanı yapar. İyi öğretmenler, iyimser bir ruh hali, canlılık ve enerji duygusuna sahipler ve geçmişe yönelik anlık geri dönüşleri görüyorlar. Pozitiflik yaratıcılık doğurur.

6. Başarılı öğretmenler öğrencilerinden başarılı olmalarını bekler.

Bu kavram ebeveynler için de benzer. Öğrenciler onlara inanacak birine ihtiyaç duyarlar. Yeteneklerini stoklarına koymak için daha zeki ve daha yaşlı birine ihtiyaçları var. Çubuğu yükseğe ayarlayın ve sonra başarısız olmayacak bir ortam yaratın. Bu, öğrencilerinizin onlar için belirlediğiniz beklentiye ulaşıncaya kadar çaba göstermeye motive edecektir.

7. Başarılı öğretmenlerin mizah anlayışı vardır.

 
Mizah ve zekâ, kalıcı bir izlenim bırakıyor. Stresi ve hayal kırıklığını azaltır ve insanlara durumlarına başka bir açıdan bakma şansı verir. En sevdikleri öğretmenler hakkında 1000 öğrenci ile görüştüğünüzde,% 95'inin histerik olduğuna inanıyorum.

8. Başarılı öğretmenler övgüleri otantik kullanırlar

Öğrencilerin cesaretlendirmeye ihtiyaçları var, ama gerçek bir teşvik. Yapabildiklerinin sadece% 50'si olduğunu bildiğiniz zaman işlerini övmek iyi olmaz. Övgü veya tanıma olmayan bir ortam yaratmak istemezsiniz; sunduğunuz övgünün değerli olduğunu düşündüğünüz bir tane oluşturmak istiyorsanız BECAUSE bunu mantıklı bir şekilde kullanıyorsunuz.

9. Başarılı öğretmenler risk almayı bilir

“Çok az ileri gidenler, ne kadar ileri gidebileceğini bilenler” yazan akıllıca bir söz vardır. Risk alma başarılı formülün bir parçasıdır. Öğrencilerinizin sınıfta yeni şeyler denemenizi görmeleri ve risk almanızdaki başarısızlığı nasıl ele aldığınızı yakından izlemeleri gerekir. Bu, öğrettiğiniz şey kadar önemlidir.

10. Başarılı öğretmenler tutarlı

Tutarlılık “sıkışmış” ile karıştırılmamalıdır. Tutarlılık, söyleyeceğiniz şeyi yaptığınız, kurallarınıza göre kurallarınızı değiştirmediğiniz ve öğrencilerinizin ihtiyaç duyduklarında size güvenebileceği anlamına gelir. Güncel olmayan yöntemlerine sıkışmış öğretmenler, aslında akıllıca maskelenmiş inatçılık olduğunda tutarlılığa sahip olabilirler.

11. Başarılı öğretmenler yansıtıcıdır

Takılı ve inatçı öğretmen olmaktan kaçınmak için, başarılı eğitimciler kendi metotlarını, bunların teslimatlarını ve öğrencilerle bağlantı kurma biçimlerini yansıtmak için zaman alırlar. Yansıma, biraz çözülme ve anlayışla güçlendirilebilecek zayıflıkları ortaya çıkarmak için gereklidir.

12. Başarılı öğretmenler kendi mentorlarını ararlar.

Yansıtıcı öğretmenler, birileri biraz daha yaşlı ve daha akıllı bir destek sunmuyorlarsa kolayca hastalığa yakalanabilirler. Bir akıl hocası için asla çok yaşlı ya da bilge olmuyorsun. Akıl hocaları “Evet, yansımalarınız doğru” veya “Hayır, siz yoksunuz çünkü…” diyebilirsiniz ve size farklı bir bakış açısı sunabilir.

13. Başarılı öğretmenler ebeveynlerle iletişim kurar

Ebeveynler ve öğretmenler arasındaki işbirliği, bir öğrencinin başarısı için kesinlikle çok önemlidir. Açık bir iletişim yolu oluşturun, böylece anne babalar size endişelerle gelebilir ve siz de aynısını yapabilirsiniz. Bir öğretmen ve ebeveynler birleşik bir cephe sunduğunda, öğrencinizin çatlaklardan düşme olasılığı daha düşük olur.

14. Başarılı öğretmenler çalışmalarından hoşlanırlar

İşlerini seven bir öğretmen bulmak kolaydır. Bulaşıcı enerji yayıyor gibi görünüyor. Gelişmiş matematik gibi bir konuda olsa bile, konu canlanıyor. Eğer çalışmanızı ya da konunuzu sevmiyorsanız, bu sizin öğretmenizde gerçekleşecektir. Neden bu kadar isteksiz ve kendini beğenmiş hissettiğinizi anlamaya çalışın. Konuyla ilgisi olmayabilir ama beklentileriniz. Onları biraz ayarlayın ve öğretme sevginizin geri çekildiğini görebilirsiniz.

15. Başarılı öğretmenler öğrenci ihtiyaçlarına uyum sağlar


Sınıflar sürekli gelişen dinamik bir organizma gibidir. Güne, katılım kadrosuna ve ayın evresine bağlı olarak, öğrencilerinizi karşılamak için planlarınızı veya programınızı değiştirmeniz gerekebilir. Büyüdükçe ve değiştikçe, yöntemleriniz de gerekebilir. Amacınız bir müfredatı veya yöntemi tanıtmaksa, bunu değiştirmeniz gerektiğinde kişisel bir hakaret gibi hissedeceksiniz. Öğrencinizle hedefinizi birleştirin ve zaman ilerledikçe bunu değiştirirken sorun yaşamayacaksınız.

16. Başarılı öğretmenler sınıfta değişimi memnuniyetle karşılar

Bu yukarıdaki ipucu ile ilgilidir, ancak biraz farklı bir şekilde. Evinizi ya da yatak odanızda bu kadar sıkıldınız mı, sadece yeniden düzenlemek ve yeni bir oda gibi hissetmek için mi? Değişim, beyni heyecan ve macerayla ateşler. Öğrencilerinizi ayak parmakları üzerinde tutmak için sınıfınızı değiştirin. Yeniden düzenleme masaları ve rutinleri gibi basit değişiklikler, uzun bir yılın ortasında yeni bir yaşamı soluyabiliyor.

 
17. Başarılı öğretmenler yeni araçları keşfetmek için zaman ayırır

Teknolojinin ilerlemesiyle, sınıfınıza ve müfredatınıza büyük işlevsellik katabilecek yeni yeni kaynaklar ve araçlar bulunmaktadır. Şüphesiz, öğrettiğiniz öğrencilerin (sizden çok daha genç), şimdiye dek henüz yapmadığınız teknolojileri zaten kullanıyorsunuz. Sınıfta teknolojiyi zorlamaktan korkmayın. Bu genellikle yetersiz bir bölgedir, ancak mevcut dünya ve iklimde, öğrencileriniz teknolojinin her yerde olduğu bir dünyada büyüyor olacak. Onlara bir başlangıç ​​yapın ve sınıfınızda teknolojiyi kullanın.

18. Başarılı öğretmenler öğrencilere duygusal tesisleri desteklemek vermek t

Öğrencilerinizin duygusal desteğinize bir bilgi parçasından daha fazla ihtiyaç duyacağı günler vardır. Öğrencilerinize duygusal bir düzeyde bağlanma, onların avukatınızı dinlemelerini ve tavsiyelerinizi kalpten almalarını daha olası kılar. Öğrenciler öğretmenlere ihtiyaç duydukları kadar mentöre ihtiyaç duyarlar.

19. Başarılı öğretmenler bilinmeyenlerle rahat

Sınıf bütçenizin geleceğini, öğrencinizin ebeveynlerinin katılımını veya tüm sıkı çalışmanızın sonucunu bilmediğiniz bir ortamda ders vermek zordur . Daha felsefi bir düzeyde, yüksek dereceleri öğreten eğitimciler, pek çok bilinmeyen (ör. Fizik) öğrencilere öğretmekle görevlendirilirler. Bütün cevaplara sahip olmamanız ne kadar rahat? İyi öğretmenler her şey düzgün bir şekilde bir yayda bağlı olmadan çalışabilirler.

20. Başarılı öğretmenler ana savunuculuk tarafından tehdit edilmez.

Ne yazık ki, ebeveynler ve öğretmenler bazen birbirleriyle tehdit altındadır. Güvensiz bir öğretmen, ana savunuculuğu bir tehdit olarak görecektir. Bir öğretmenin hatalarını göstermek için bekleyen aşırı sayıda helikopter ailesi varken, çoğu ebeveyn sadece çocukları için en iyisini istiyor. Başarılı eğitimciler yeteneklerine güvenir ve ebeveynler sınıfa girmek ve fikirlerini duyurmak istediklerinde tehdit edilmezler. İyi öğretmenler ayrıca ebeveynin önerilerini takip etmek zorunda olmadıklarını da biliyorlar!

21. Başarılı öğretmenler sınıfa eğlence getirir


Çok ciddi olma. Bazı günlerde “eğlence” amaç olmalı. Öğrenciler insanlığınızı hissettiklerinde ve gördüklerinde, güven ve saygının temelini oluşturur. Eğlenceli ve eğitici de karşılıklı olarak münhasır değildir. Mizah kullanmak en sıradan konuyu bile daha ilginç hale getirebilir.

22. Başarılı öğretmenler bütünsel olarak öğretir

Öğrenme vakumda olmaz. Depresyon, kaygı ve zihinsel stres eğitim süreci üzerinde ciddi bir etkiye sahiptir. Eğitimcilerin (ve eğitim modelinin) tüm kişiyi hesaba katması çok önemlidir. Cebir üzerinde en eğlenceli ve en yenilikçi derslere sahip olabilirsiniz, ancak eğer öğrencinize anne babasına boşanma davası verildiğinde ona ulaşamazsınız.

23. Başarılı öğretmenler öğrenmeyi asla bırakmaz

İyi öğretmenler kendilerini öğrenmek için programlarında zaman bulurlar. Sadece belirli bir konudaki bilginizi güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda sizi öğrencinin konumuna getirir. Bu, her zaman öğretim modunda olduğunuzda kolayca unutabileceğiniz öğrenme süreci hakkında bir bakış açısı sağlar.

24. Başarılı öğretmenler kutudan ayrıldı

Kendi kendine yapılmış bir kutu olabilir. “Ah bunu asla yapamam,” diyorsun kendine. Belki de, öğrencilerin birbirlerini not etmelerine izin verecek bir öğretmen olamayacağınıza söz vermiştiniz (belki de çocuğunuz olarak kötü bir tecrübeye sahipsiniz). Bazen büyümenin önündeki en büyük engel biziz. Öğretim yöntemlerinin etrafında bir kutu kurdun mu? İyi öğretmenler, bundan kurtulma zamanı geldiğini bilir.

25. Başarılı öğretmenler, konularının ustasıdır.

İyi öğretmenlerin zanaatlarını bilmesi gerekiyor. “Öğretme” metodolojisine ek olarak, konu alanınıza hakim olmanız gerekir. Öğren, öğren ve öğrenmeyi asla bırakma. Başarılı eğitimciler meraklı kalırlar.

Bu opencolleges.edu.au adresinden gelen bir çapraz gönderidir ; Anthony Wayne Okulları'ndan görüntü atıfı Janet Hamilton; Etkili Öğretmenlerin 30 Alışkanlığı; 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak