Alan Değişikliği Yapılacak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Alan değişikliği nedir? 2023 Yılında alan değişikliği yapılacak mı? Alan değişikliği yapılır mı? Alan değişikliği için duyuruya çıkılacak mı? Alan değişikliği hangi durumlarda yapılmaktadır? Alan değişikliği yapılmazsa ne olur?

Yönetmelikte ihtiyaç bulunması halinde  ifadesi var. Sene başında çalışma takvimi yayınlandığında alan değişikliği yapılacaksa takvimde yer almalıdır.
 “Bakanlıkça uygun görülmesi hâlinde; öğrenimine uygun alanı dışında bir başka alana atanan öğretmenler, öğrenimleri birden fazla alana atanmaya kaynak olan öğretmenler ile başka bir alanda yükseköğretimi bitiren öğretmenler, adaylıklarının kaldırılmış olması ve yükseköğrenimlerinin atanacakları alana uygun olması kaydıyla, Bakanlığın kararına göre mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanlara alanlarının değiştirilmesini isteyebilir.”

İddialara göre

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin‘in zorunlu hizmet affından sonra ilk olarak alan değişikliği takvimini duyuracağı, eylül ayına kadar öğretmenlerin kariyer basamakları sınavı sorununu çözeceği ( yeni haliyle) ve öğretmenlerin kronikleşmiş sorunları için çözüm aramaya devam edeceği öğrenildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak