Alan Değişikliği Bekleyen Öğretmenler "Diplomaya Bağlı Ek Alan Değişikliği"İstiyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Alan Değişikliği Bekleyen Öğretmenlerin mesajını sizler için yayınlıyoruz. 

Sayın Yetkililerden Ek Alan Değişikliği Talep Ediyoruz

Bizler mezuniyet alanı dışında atanmış ya da ikinci bir üniversite bitirerek diplomaya dayalı alan değişikliğine hak kazanmış öğretmenleriz.Sayın Bakanımızın göreve gelmesiyle birlikte makûs kaderimiz gülmüş,beş yıl gibi uzun bir sürenin ardından, Ağustos 2018'de yapılan duyuru ile adeta sevince boğulmustuk.Ta ki kontenjanlar açıklanana kadar. İllere gönderilen verilerde de Aralık 2018 diplomaya dayalı alan değişikliği için 6903 öğretmenin başvuru yaptığı,bunlardan 4207 tanesinin alan değiştirdiği tespit edilmiştir. Bu da geriye 2696 ogretmenin kaldığını gösteriyor bu bakanlığımız için büyük bir sayı değildir hele ki diplomaya dayalı alan değişikliğinin beş yıl gibi uzun bir süredir yapılmadığını hesaba katarsak,hiç değildir. Geriye kalan öğretmenlerimize ek alan değişikliği hakkı verildiği anda mesleğine aşkla bağlı,alanında yetkin öğretmenlerinizi en verimli şekilde değerlendirmiş olacaksınız.

Yıllardır hasretle bekledikleri alanlarına geçiş hakkı vererek sadece öğretmenlerimize değil onlardan ders alacak öğrencilere de umut olacaksınız. Hangi öğrenci alanına aşk duyan, kendini sürekli geliştiren bir öğretmenden ders almak istemez ki? Ayrıca bir çok ilde norm fazlası öğretmen sorunu da camiamızda kanayan bir yaradır, yapılacak olan ek alan değişikliği ile 2696 öğretmenimize de umut olacağız hangi öğretmen acaba ben seneye nerede olacağım, sınıfım olacak mı, ders sayım dolacak mı diye düşünmek ister?

Biz öğretmenlerin mutluluğu siz Yetkililerin elinde başta Sayın Bakanım olmak üzere tüm Yetkilileri ve Sendikaları bu çağrımıza kulak vermeye davet ediyorum. İkinci döneme bizlerde kendi alanlarımızda girmek istiyoruz.

Saygılarımızla...

Diplomaya Alan Değişikliği Bekleyen Öğretmenler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak