AKS Ne Zaman? AKS Sınav Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

11 Haziran 2020 tarihinde uygulanacak olan Adaylık Kaldırma Sınavı AKS 11-23 Haziran tarihlerinde yapılacak. AKS'ye başvuru detayları ve tüm başvuru şartları nelerdir? AKS nedir ve kimler başvuru yapabilir?

Adaylık kaldırma sınavı AKS Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuza Adaylık Kaldırma Sınavı, aday öğretmenlerin (sözleşmeli/kadrolu) istekleri ve başvuruları dahilinde adaylıklarının kaldırılması için yapılan sınavdır.
 

ADAYLIK KALDIRMA SINAVI (AKS) SINAV ÜCRETİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Adaylık Kaldırma Sınavına (AKS) giriş şartlarını taşıyan aday öğretmenler, sınav ücretlerini yatırmaları hâlinde herhangi bir başvuru alınmaksızın giriş belgeleri düzenlenerek sınava alınacaklardır. Sınav ücretleri yatırma işlemi 11-23 Haziran 2020 tarihleri arasında, sınav il tercihi ise 11-30 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılabilecek.

Sınav (AKS) 26 Temmuz 2020 Pazar Günü Saat: 14.00’te 81 il merkezinde yazılı olarak tek oturumda yapılacaktır.

Sınava girmeye hak kazandığı hâlde kabul edilebilir belge ile ispatı mümkün mazeretleri (askerlik ve doğum vb. sebepler ile görevde olmayan) nedeniyle sınava katılamayanlar, göreve başlamalarından sonra yapılacak olan ilk sınava alınır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak