Aday Öğretmen MEBBİS Form Örnekleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

ADAY ÖĞRETMEN UYGULAMA - ÇALIŞMA FORMU  

         (1. hafta)
Aday Öğretmenin    Adı Soyadı   
    T.C. Kimlik Numarası    
    Branşı    Türkçe Öğretmeni
    Okul/Kurum/İl/İlçe    Web’de Öğren


Çalışma Yapılan Okul/Kurum/İl/İlçe  
Çalışma Yapılan Alan    Ders Planlama /Hazırlık/ Değerlendirme
     Ders Uygulaması

     Ders İzleme
     Okul İçi Gözlem ve Uygulamalar
 


Günler    Çalışma Süresi
(Saat)    

Çalışma Yapılan Alan ve Elde Edilen Kazanımlar
Pazartesi    3    
Ders Planlama/Hazırlık/Değerlendirme: Bu hafta ki ders uygulaması yapılacak olan,  ..../A -…./B sınıfları Türkçe derslerine ait ders planlaması ve hazırlığı yapıldı. (3 Saat)

Salı    4    
Ders Uygulama: 30 saatlik haftalık ders programının …./A ve …./B sınıflarında müfredat dâhilinde 4 saat Türkçe dersi uygulamasını yaptım.

Ders uygulaması yaptığım sınıflarda konuya uygun olan ………. ve ……………. öğretim, yöntem ve  
tekniklerini uygulayarak, dersin yaklaşık …… kadarlık diliminde öncelikle geçen dersin kısa bir özetini yaptım ve yeni konuya ilgi ve dikkati çekebilme amacıyla kısa açıklamalarda bulundum. Yeni konuda geçen temel ilke ve kavramları anlattım. Konuyu yaşamla ilişkilendirebilecek örnekler kurarak anlatmaya çalıştım. (4 Saat)

Çarşamba    4    
Okul içi Gözlem ve Uygulama; Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantısına katıldım. Müdür Yardımcısı ………… ile kantin denetimi çalışması yapıldı. Kantinin işleyişi ve denetiminin nasıl yapıldığı ve denetim sonrası yapılan işlemler hakkında bilgi sahibi oldum. (4 Saat)

Perşembe    2    
Ders İzleme; ………. Öğretmeni …………….'nın …../A sınıfı ….. dersi sınıfta katılımcı olarak izlendi. İzlenilen ders sonunda gözlemde bulunduğum sınıfın öğretmeniyle dersin değerlendirmesini yaptım. İlgili öğretmenin ….. tecrübelerini gözlemledim. ….. kazanımlarını elde ettim. (2 Saat)

Cuma    3    
Ders Planlama/Hazırlık/Değerlendirme: Bir sonraki  hafta ders uygulaması yapılacak olan,  ..../A -…./B sınıfları Türkçe derslerine ait ders planlaması ve hazırlığı yapıldı. (3 Saat)

Diğer faaliyetler:    Görev Yaptığı İlin Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Yapısının Tanıtımı Faaliyeti; Konya’nın tanıtım videolarını EBA Kütüphane/Şehir Tanıtımları kısmından izledim. (2 Saat)
 
Haftalık Genel Değerlendirme    Bu hafta; 
Ders planlama/Hazırlık/Değerlendirme faaliyeti kapsamında …/A ‐ …./B sınıfları Türkçe derslerine ait ders planı ve ders ile ilgili uygun materyal hazırlığı yapıldı. 

Yapılan plan ve materyal hazırlığı danışman öğretmenle paylaşılarak tecrübe ve değerlendirmelerine göre gerekli düzenlemeler yapıldı.

Ders Uygulama faaliyeti kapsamında 30 saatlik haftalık ders programının …/A ‐ …./B sınıflarında müfredat dâhilinde 4 saat Türkçe dersi uygulaması yapıldı. 

Danışman öğretmen tarafından… saat ders izlemesi yapıldı. Ders İzleme faaliyeti kapsamında ………. Öğretmeni ……….'nın …./A sınıfı …….. dersi izlendi. İzlenilen ders sonunda gözlemde bulunulan sınıfın öğretmeniyle dersin değerlendirmesi yapıldı.  

Okul içi Gözlem ve Uygulama faaliyeti kapsamında Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantısına katılım sağlandı. Müdür Yardımcısı ………… ile kantin denetimi çalışması yapıldı. Kantinin işleyişi ve denetiminin nasıl yapıldığı ve denetim sonrası yapılan işlemler hakkında bilgi sahibi olundu.

          Aday Öğretmen                                    Danışman Öğretmen                                         Okul Müdürü

                               13/09/2021                  13/09/2021                                   13/09/2021
                    Adı Soyadı:                            Adı Soyadı:                       Adı Soyadı
             İmza:                          İmza:                          İmza:

  
Not:. Yetiştirme Sürecinde, bağımsız olarak ders, etüt, nöbet vb. görevi verilen aday öğretmenler bu süreçte girdiği dersler ve ders hazırlıkları, yetiştirme programının “Ders Planlama ve Hazırlık/Değerlendirme (144 saat)” ile “Ders Uygulaması (90 saat)” saatlerinden sayılacaktır.

Kaynak:  Web’de Öğren

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak