24 kasım Öğretmenler Günü Öğretmenlerde Hayal Kırıklığı Yarattı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yine sürekli vaat edilen sözlerin hiç biri gerçekleşmeden bir 24 Kasım öğretmenler gününü daha geride bıraktık. Öğretmenler gününde müjdeler bekleyen öğretmenler, sürekli söylenen ama hiç bir icraata geçmeyen MEB'e ateş püskürüyor. Sözylenen her sözün vaatten ibaret olması hayal kırıklığını yine öğretmenler yaşadı. Yeni Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un öğretmenler gününde sürprizimiz var demesi ama 24 Kasım öğretmenler gününün geçmesine rağmen hiç bir açıklama duymayan öğretmenler yine üzüldü. 

ZİYA SELÇUK’TAN 24 KASIM VURGUSU

2023 Eğitim Vizyon Belgesinin açıklanmasından sonra Anadolu Ajansının editör masasına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulunurken 3600 ek gösterge konusunda da açıklama yapmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında “3600 ek göstergesiyle ilgili 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir haberimiz olacak.” ifadelerine yer vererek yaklaşık 1 milyon öğretmeni beklenti içerisine sokmuştu . Öğretmenler Bakan’ın bu sözünden hareketle 24 Kasım tarihinde 3600 ek gösterge müjdesi bekledi . 

3600 EK GÖSTERGE 

Memurların maaşlarını, emekli ikramiyelerini ve emeklilik maaşlarını etkileyen en önemli unsurlardan olan ek göstergenin öğretmenler için arttırılması ve 3600’e çıkartılması durumunda mali yönden ciddi değişiklikler olacak. Ek gösterge rakamı 3000 olan öğretmenlerin emekli maaşlarında en az artış 500 lira olacak ve ikramiyelerdeki artış ise 13 bin lirayı geçecek. Sonuç olarak ; 24 Kasım öğretmenler gününde 3600 ek gösterge müjdesini bekleyen öğretmenler hayal kırıklığına uğradı . 

Her sene yaşanan bu hayal kırıklıklarının bir an önce bitmesini ve vaatlerin sözde kalmayıp bir an önce uygulamaya geçmesini diliyoruz. 

KAYNAK : http://www.kamudanhaber.net/meb/ogretmenler-gununde-3600-ek-gosterge-mujdesi-neden-gelmedi-h385120.html

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak