24 Kasım Öğretmenler Günü Konuşma Metinleri. Göreve Yeni Başlamış Öğretmen Konuşması

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

ÖĞRETMEN ANDI
“Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk İnkılâp Ve İlkelerine, Anayasada İfadesini Bulan Türk Milliyetçiliğine Sadakatle Bağlı Kalacağıma;
Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını Tarafsız Ve Eşitlik İlkelerine Bağlı Kalarak uygulayacağıma;
Türk Milletinin Millî, Ahlâkî, İnsanî, Manevî Ve Kültürel Değerlerini Benimseyip, Koruyup, Bunları Geliştirmek İçin Çalışacağıma;
İnsan Haklarına Ve Anayasanın Temel İlkelerine Dayanan Millî, Demokratik, Lâik Bir Hukuk Devleti Olan Türkiye Cumhuriyeti’ne Karşı Görev Ve Sorumluluklarımı Bilerek, Bunları Davranış Halinde Göstereceğime
Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.”

Mesleğe yeni başlayan öğretmen konuşması


SAYIN KAYMAKAMIM, DEĞERLİ MİSAFİRLER VE SAYGI DEĞER MESLEKTAŞLARIM!


Bugün bu kutlu günde benim gibi mesleğinin henüz ilk yıllarında, heyecanları yüzlerinden okunan bir grup genç meslektaşım adına -açıkçası pekte haddim olmayarak- bir konuşma yapmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Böyle güzide bir topluluğun karşısına çıkmanın beni heyecanlandırdığını da sizlerle paylaşmak isterim.


Değerli Misafirler,
Baş döndürücü bir gelişimin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bu değişim doğal olarak eğitim ve eğitim ile ilgili unsurları da etkilemektedir. Eğitim artık durağan bir süreç olmaktan çıkmış, sürekli sorgulanması gereken dinamik bir süreç haline gelmiştir. Öğrenciye devamlı bilgi yüklemesi yapılan klasik eğitim anlayışı artık geçerliliğini yitirmiştir. Bu anlayış yerine bireye değişen durumların gerektirdiği bilgi ve becerileri kişisel çaba ile öğrenebilme ve öğrendiklerini yaşamın özel durumlarına uygulayabilme yeteneğinin kazandırıldığı yeni bir eğitim anlayışı gelişmiştir. Öğrenciye öğrenmenin öğretildiği bu eğitim anlayışı beraberinde yeni bir öğretmen modelini de getirmektedir.

Yeni öğretmen modelinde öğretmen öğrencilerini ayrı ayrı bireyler olarak görür ve değer verir. Her öğrencinin ayrı bir dünya olduğu, topluma mutlaka kazandırılması gereken bir cevher olduğu bilinciyle öğrenciye yaklaşır. Öğrencilerin kalplerini kazanma adına, onlara bir şeyler öğretme adına her fırsatı değerlendirir.
Yeni öğretmen modelinde öğretmen mesai kavramının dar kalıplarını kırmak zorundadır. Öğrencilerinde geliştirmek istediği kişilik özelliklerini kendi davranışlarında göstermesi gerektiğini bilmeli, kendi yaşamadığı şeyleri öğrencilerine anlatırken utanacak kadar civanmert bir kişilik sahibi olmalıdır.

Yeni öğretmen modelinde öğretmen her zaman sorunun değil çözümün bir parçasıdır. Olmazların, yokların, imkânsızlıkların içerisinde dahi Mustafa Kemaller, Fatihler, Mimar Sinanlar yetiştirmeyi kendisine vazgeçilmez bir hedef olarak görmelidir.

Yeni öğretmen modeli aynı zamanda bir Mustafa Kemal modelidir. Yüzyıllardan beri süregelen yanlışlıklar karşısında bile onun gibi dimdik durabilmenin hikâyesidir. Onun dün kara tahta başında başlattığı eğitimdeki yenileşme hareketini bugün bilgisayar ekranı karşısında devam ettirebilme şuurunda olmaktır. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır sözünü okuduğunda sınıfta bir öğrenciyi değil top yekün bir milleti eğittiğini, bir milletin ruh dünyasına şekil verdiğini bilecek kadar geniş bir vizyon sahibi olmanın ifadesidir.

Değerli Misafirler,


Buna yürekten inanıyorum ki, bugün ben ve arkadaşlarım öğretmenliğe aday olmanın yanı sıra bir milletin geleceğini değiştirmeye aday olduğumuzun bilincindeyiz.
Bu duygularla hepinizin öğretmenler gününü kutluyor, saygılar sunuyorum…

Anahtar Kelimeler:
Öğretmenler Günü Günün Anlam Ve Önemini Belirten KonuşmaÖğretmenler Günü Konuşması Egitimhane.EMEKLİ ÖĞRETMENİN Öğretmenler Günü KONUŞMASIÖğretmenler Günü Konuşma Metni Egitimhane.Öğretmenler Günü öğretmen Konuşması MetniÖğretmenler Günü Konuşma Metni24 Kasım öğretmenler Günü Ile Ilgili öğretmen Konuşması24 Kasım Öğretmenler Günü24 Kasım 2021 Öğretmenler Günü Konuşma Metni24 Kasım Öğretmen Günü Konuşma Metni24 Kasım Öğretmenler Günü Konuşma MetniÖğretmenler Günü Konuşma MetinleriÖğretmenler Günü Konuşma Metinleri Ve KompozisyonlarıÖğretmenler Günü KONUŞMASI öğrenciÖğretmenler Günü öğretmen KonuşmasıAğlatan Öğretmenler Günü KonuşmasıMesleğe Yeni Başlayan öğretmen Maaşı24 Kasım Genç Öğretmen KONUŞMASIEn Genç öğretmen KONUŞMASIDuygusal Öğretmenler Günü KonuşmasıTecrübeli öğretmen KonuşmasıGöreve Yeni Başlayan öğretmenler IçinMesleğe Yeni Başlayan Öğretmenler Adına Konuşma Metni24 Kasım Öğretmenler Günü Konuşma MetinMesleğe Yeni Başlayanlar Adına KonuşmaEn Etkili Öğretmenler Günü Konuşma örneğiMesleğe Yeni Başlayan ÖğretmenlerinMesleğe Yeni Başlayan öğretmen Konuşması2021 Öğretmenler GünüÖğretmenler Günü 2021öğretmenler GünüEmekli Öğretmenler Adına KonuşmalarGöreve Yeni Başlamış Öğretmen Konuşması24 Kasım öğretmenler Günü Konuşması24 Kasım Öğretmenler Günü Konuşma MetinleriStajyer öğretmen Konuşması

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak