2020 Yılı Öğretmenler Günü Ne Zaman Kutlanacak ? 

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

24 Kasım öğretmenler gününe az bir süre kaldı. Öğretmenlik mesleği dünyanın en saygın ve en değerli mesleklerinden biridir. Her yıl ülkemizde öğretmenler 24 Kasım tarihinde kutlanmaktadır. Dünyada öğretmenler 5 Ekim tarihinde kutlanırken, ülkemizde ise öğretmenler günün neden 24 Kasım'da kutlandığı merak edilen konuların başında gelmektedir. 
UNESCO'nun tavsiyesi ile bir çok ülkede öğretmenler günü 5 Ekim'de kutlanır.  Bu uygulama 1981 yılında başlamış bir uygulamadır.

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmileşmişti.

Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir

24 Kasım öğretmenler günü Salı gününe denk geliyor. Mart ayından beridir devam eden pandemi salgını nedeniyle, bu sene farklı bir öğretmenler günü kutlamaya hazırlanıyoruz. Daha önceki senelerde öğrenciler öğretmenlerine hediyeler alarak öğretmenler günü kutlaması yapardı ancak bu sene okulların ve sınıfların tam olarak açılmamasından dolayı farklı bir şekilde kutlanılacak gibi görünüyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak