2018-2019 Öğretmenlerin Haziran Seminerleri Ne Zaman Başlıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlerin Haziran ayı seminer tarihleri henüz netleşmedi ama MEB'in 2018-2019 çalışma takvimine göre, okullar 14 Haziran'da kapanacak ve bir değişiklik olmazsa eğer 2 haftalık seminerler 17 - 28 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacağı tahmin edilmektedir.

Seminerleri geçtiğimiz yıllardaki gibi ilk hafta kendi okulunda, 2. hafta ise isteğe bağlı bulundukları şehirlerde alabilecekler

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmelik maddesine göre, (3) Derslerin kesiminden temmuz ayının ilk iş gününe kadar yapılacak mesleki çalışmalarda;
a) Yönetici ve öğretmenler ilk hafta okul müdürlüğünce hazırlanan program çerçevesinde kendi okullarında mesleki çalışmalarını yaparlar.
b) Öğretmenler ilk haftadan sonraki günler için ilgili genel müdürlükler tarafından belirlenen mesleki eğitim konuları dahilinde il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince hazırlanan program çerçevesinde ilkokullarda zümre bazında, diğer okullarda ise alan bazında belli merkez veya merkezlerde mesleki eğitime tabi tutulurlar.
c) Öğretmenler ilk haftadan sonraki seminer çalışmalarına istemeleri hâlinde farklı il/ilçelerde de katılabilirler. Farklı il ve ilçelerde seminere katılacak öğretmenler, seminere katılacakları il/ilçeyi okullarına dilekçe ile bildirmek ve mesleki çalışma döneminin sonunda bu çalışmalara katıldığını belgelendirmek zorundadır.”
Öğretmenler geçen seneki uygulamada olduğu gibi ilk hafta seminer programını kendi okullarında, ikinci hafta seminer programını bulundukları ilde alıp almayacağı konusunda da herhangi bir açıklama yapılmadı. Fakat geçen sene öğretmenler seminer programının ilk haftasını kendi okullarında ikinci haftasını dilekçe ile başvuru yaparak başka okulda alabildiler.
Okullar 14 Haziran 2018 Cuma günü kapanmaktadır.  

Ramazan bayramı arefe günü 03 Haziran 2019 Perşembe gününe denk gelmektedir  4, 5 ve 6 Haziran 2019 günleri bayramın 1, 2 ve 3. günleridir. Bayramın son günü, 6 Haziran 2018 perşembe gününe denk gelmektedir. O dönemde cuma günü birleştirelecek mi herhangi bir bilgi paylaşımı bulunmuyor.

Önümüzdeki günlerde MEB'den bu konuya ilişkin resmi bir yazı yayınlanması bekleniyor

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak