20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması İçin Sözlü Sınavlar Bugün Başladı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Binlerce öğretmenin merakla beklediği sözleşmeli öğretmen ataması sözlü sınavları bugün başlıyor. 20 Bin sözleşmeli öğretmenin sözlü sınavları 12-30 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılmaya başlanacak

20 bin öğretmen ataması bekleyen adayların sözlü sınavı bugün başladı. Sözlü sınavlar 30 haziran'da son bulacak. Sözlü sınav sonuçları ise 4 Temmuz'da açıklanacak. Peki, hangi branşlardan öğretmen alımı yapılacak? İşte detaylar...

Görevdeki öğretmenler için il dışı yer değiştirme, atama bekleyen öğretmenlere de sözlü sınav süreci bu hafta başlıyor. 20 bin yeni öğretmen ataması için sözlü sınavlar 12-30 Haziran'da yapılacak ve sınav sonuçları 4 Temmuz'da ilan edilecek. Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, 8-10 Temmuz'da alınacak, 16 Temmuz 2019'da sonuçlandırılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il dışı isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları da 14-20 Haziran tarihlerinde yapılacak. Başvurular 25 Haziran'da sonuçlandırılacak. Atama sonuçları www.personel. meb.gov.tr adresinde yayımlanacak.


 Kaç puan alanlar sözlü sınava hak kazandı?
Öğretmen alımı için adaylar, Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce, rehberlik, okul öncesi ve sınıf öğretmenliği alanları bakımından KPSSP121 puan türünden, Almanca, Arapça, Çince, Fransızca ile Rusça alanlarına KPSSP120 puan türünden, diğer alanlar bakımından da KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almaları kaydıyla müracaatta bulunabilecekti. 

Sözlü sınavdan en az 60 alanlar tercih yapabilecek

Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek. Bu adaylar en fazla 20 eğitim kurumu için elektronik ortamda tercihte bulunabilecek. Tercihler, aynı il veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılacak.

Açıklanan başvuru takvimine göre, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin ön başvuruların alınması, sözlü sınav merkezlerinin ilanı ve sınav merkezi tercihlerinin alınması bugünden itibaren 1 Nisan'a kadar yapılacak. Adayların, sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerinin listesi ise 5 Nisan 2019'da yayımlandı.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak