Yönetici Atmalarında Hizmet Puanının Hesaplanması Bakımından Esas Alınacak Tarih

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Şartları Taşıması ve Hizmet Puanının Hesaplanması Bakımından Esas Alınacak Tarih
Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği hükümleri gereği hazırlanan 2024 Yılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim
Kurumlarına İlk Defa Yönetici Görevlendirme takvimi çerçevesinde eğitim kurumu yöneticiliklerine ilk defa görevlendirileceklerin yönetici olarak görevlendirme şartlarını taşımaları bakımından yazılı sınav başvurusunun son günü olan 11 Ocak 2024 tarihinin; hizmet puanının hesaplanması bakımından ise ders yılının son günü olan 14 Haziran 2024 tarihinin esas alınması gerekmektedir.

İlk Defa Görevlendirilecekler Bakımından Değerlendirmeye Alınacak Belgelere İlişkin Tarih

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğine Ek’li Ek-1 Yönetici Değerlendirme Formunun D. Değerlendirme Ölçütleri başlıklı bölümünün açıklamasında yer alan; “Değerlendirmenin yapıldığı yıl ve değerlendirmenin yapıldığı yıldan önceki dört yıl içindeki belgeler değerlendirilecektir” hükmüne göre yönetici olarak ilk defa görevlendirilecekler bakımından değerlendirmeye alınacak belgeler; 1 Ocak 2020 tarihi ile yönetici olarak ilk defa görevlendirileceklere ilişkin sözlü sınav başvurusunun son günü olan 25 Nisan 2024 tarihleri arasında verilmiş olanlarla sınırlı tutulacaktır.

Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü Süresinin Hesaplanması Bakımından Esas AlınacakTarih

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 44’üncü maddesinin ikinci fıkrasında; “(2) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görevli iken çeşitli nedenlerle 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarına atananlardan zorunlu çalışman yükümlülükleri altı aydan daha az kalanlar, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış sayılır. Altı aylık sürenin belirlenmesinde en son görev yapılan zorunlu hizmet alanı dikkate alınır.” hükmü yer almaktadır.
Bu hüküm gereğince zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunan yönetici adaylarının, zorunlu çalışma yükümlülüğü süresinin hesaplanmasında 30 Eylül 2024 tarihinin esas alınması uygun
olacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak